EL CABANYES, A PUNT D’ENSENYAR LA NOVA NORMATIVA DEL CATALÀ

Com haureu sentit o llegit en els mitjans de comunicació, l’Institut d’Estudis Catalans ha aprovat una actualització important de la normativa de Pompeu Fabra, que data del primer terç del segle passat, concretament de l’època de la Mancomunitat i de la Generalitat republicana.

En aquest sentit, un professor del Departament de Llengua i Literatura Catalanes de l’institut ha participat en una sessió de formació per veure com afectaran aquests canvis als nostres estudiants. Va tenir a lloc a Barcelona, a la seu dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, el dimecres 19 d’octubre a la tarda

inst3

La doctora Maria Josep Cuenca, membre de la Secció Filològica de l’IEC que ha elaborat la Gramàtica i especialista en sintaxi, ens va explicar la fonamentació tècnica dels treballs que s’han fet i que aviat es donaran a conèixer en la seva totalitat. Després, la doctora Anna Mundó, professora de didàctica de la llengua de la Universitat Autònoma de Barcelona, ens va il·lustrar sobre l’ensenyament de la gramàtica als infants i adolescents.

A més l’IEC està a punt d’activar l’Acadèmia Oberta, una plataforma virtual de contacte entre la Secció Filològica i els diferents col·lectius que treballen amb la llengua catalana: escriptors, traductors, correctors, assessors i, evidentment, també mestres i professors.

inst2 Es pretén que sigui una eina de comunicació àgil que serveixi per compartir els avantatges i els neguits que puguin comportar aquestes noves disposicions normatives.

 Així, doncs, amb moltes ganes de començar a fer-vos aprendre aquestes normes reformades. A tall d’exemple, aviat la llista d’accents diacrítics s’escurçarà a només quinze parelles de casos. Us sembla? Penseu que ara n’hi ha molts més! Catorze no és tant…!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>