Eiii!! Que comença el Menjallibres!!!!! I aquest any també per 3r i 4t!!!!

2020-2021

Què? Com? Quan?

Tranquil. Tens temps per apuntar-t’hi fins al dia 30 d’octubre. Per fer-ho, has de descarregar-te aquest full i portar-lo signat pels teus pares abans d’aquest dia.

Si no pots imprimir-lo, pots demanar-li una còpia del full al teu tutor o a la coordinadora de la biblioteca.

Recorda que les inscripcions són per ordre d’arribada.

I quins llibres llegirem?? Doncs aquests any són:

 

A 1r i 2n d’ESO

Kambirí

a Kambirí, una nena africana acabada de néixer, és rescatada d’una patera a l’illa italiana de Lampedusa, juntament amb la seva mare morta i una setantena de migrants. Un metge decideix acollir-la i tot el poble l’ajuda a criar-la mentre intenten localitzar el pare de la nena.

Ella

En Joel Traver era considerat la jove promesa del periodisme d’investigació, però l’ambició desmesurada va acabar de cop amb les seves aspiracions. Ara, convertit en un maniàtic de la dieta, arrossega el seu fracàs per les tertúlies televisives. Sembla que res hagi de canviar en el seu futur professional. Però, aleshores, apareix ella i li diu que sap d’un cas que requereix un bon investigador: el candidat a l’alcaldia de Barcelona és un assassí. Què farà en Joel Traver?

 

 

 

 

 

Hores Salvatges

L’Aureli prepara la selectivitat reclòs a casa, mentre la seva família gaudeix d’unes vacances a París. Intenta concentrar-se en l’estudi, però es distreu en veure uns individus d’aparença sospitosa rondant per la urbanització. Un d’ells truca a la porta i l’informa que busquen una boja perillosa que s’ha escapat del sanatori on estava internada. En tancar-se de nou, l’Aureli descobrirà que no està sol: una jove, presumiblement la fugitiva, s’ha introduït a la casa. Aviat, el noi descobrirà que Marijka, la jove fugada, té una història molt diferent a explicar, ja que s’ha escapat del proxeneta que vol obligar-la a prostituir-se.

 

 

 

 

 

 

 

 

A 3r i 4t d’ESO

El efecto Frankestein

Un homenaje a Frankenstein y una lección de historia. Una novela que reflexiona sobre la igualdad entre sexos y clases.

Como si se tratara de Alicia cayendo por la madriguera, Nora viaja a finales del siglo xviii. Allí tendrá que disfrazarse de hombre y también de señorita; y adaptarse a las vestimentas y costumbres de la época para ayudar a su amigo Max a solucionar el problema con la criatura que su irresponsable amigo Víctor ha creado y abandonado en su laboratorio.

El efecto Frankenstein abre un eje de diálogo entre dos épocas y nos hace reflexionar sobre la desigualdad de género, tanto en el ámbito profesional como social. Asimismo, como en la obra de Shelley, también reitera la obligación moral de cumplir con las responsabilidades y consecuencias de nue tras acciones.

Prop de les bombes

Un grup de nois i noies viuran la por, el fred i la fam dels últims deis de la Guerra Civil. Empaitats per l’avanç de les tropes franquistes i acompanyats per una cuidadora i el conductor d’un motocarro desmanegat, inicien una fugida cap al nord. Senten el soroll de les bombes darrere. Però encara és pitjor el que els espera davant.

 

Tot plegat semblava una broma

L’Àlex és una noia grassa que ha estat víctima de l’assetjament cruel i constant d’alguns dels seus companys d’institut. En Jofre és un dels assetjadors de l’Àlex, i ara està trist i enrabiat perquè no entén que els pares l’hagin internat en un centre per a adolescents amb problemes. L’únic que espera amb delit cada dia és poder parlar una estona amb l’Ona, una noia aparentment sana i brillant que també té una ferida encara oberta.

 

 

 

 

 

 

 

Aquest any coneixerem als autors virtualment. Si vols anar coneixent les diferents informacions que s’aniran publicant pots anar a la pàgina web del Menjallibres:

http://premimenjallibres.vilanova.cat/ 

Tens més preguntes? Pots dirigir-te a la coordinació de biblioteca o bé escriure un mail a la biblioteca:

bibliotecacabanyes@institutcabanyes.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>