VISITA DE L’EDITORA MARIA BOHIGAS

El dia 30 de maig vam tenir una visita molt especial, la d’una de les millors editores en el món de la literatura catalana: Maria Bohigas. Ens va parlar sobre el llibre Tres presoners, d’Aurora Bertrana, que havíem llegit a classe, i, a més, a molts ens va deixar impactats amb la seva forma de ser i d’explicar. Abans de conèixer la Maria pensàvem que una editora edita llibres, però mai ens havíem plantejat que els llibres que ens arriben són elegits i aprovats amb el consentiment d’algú, una editora.

Per descriure a aquesta editora tan amable i humil i la seva xerrada podria dir que va ser molt interessant i divertida, però estaria mentint a tots aquells que no van tenir l’oportunitat de ser-hi. La veritat és que va ser espectacular i no trobo paraules per explicar com em vaig sentir tenint davant algú que ha pogut arribar a tanta gent a través d’un llibre tan senzill que conté, alhora, una història tan complicada. Sobretot si aquest llibre presenta un món totalment diferent del teu, la llengua no s’assembla ni mica a la que fas servir habitualment i els personatges no són els més comuns que trobaries en la teva l’actualitat. Suposo que ella va marxar del nostre institut com ho fa sempre que acaba una xerrada, però a més de 60 alumnes ens va deixar una experiència que no oblidarem mai i una il·lusió en els ulls del món literari.

Moltes gràcies Maria!

Iman Farrukh

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>