Espai Safo de Lesbos

Safo de Lesbos té dedicada l’aula de 2n d’ESO C. Safo va ser una compositora i poetessa grega que va viure del 640 aC al 570 aC, més o menys uns 70 anys. Ella, per guanyar-se la vida, acostumava a compondre cançons per ser cantades als casaments.

Va viure quasi sempre a l’illa de Lesbos, excepte d’un temps que es va exiliar a Sicília per escapar d’un perill que és desconegut. Quan va tornar, va formar  un grup de dones dedicades al culte a Afrodita, en el qual es conreava la poesia i la música. Va morir en una edat bastant avançada respecte a la seva època.

 

No hi ha gaires dades biogràfiques sobre ella, i només es coneixen alguns poemes i alguns fragments extrets de citacions tardanes i de papirs. Si ho mirem, tot el que sabem d’ella i de la seva vida ho hem deduït de les seves obres.

Ella i el seu company Alceu són considerats els representants de la poesia lírica grega arcaica, de la qual Terpandre i Arió són precedents. Ells dos (Safo i Alceu) són, a més, els únics autors que defensàven una producció literària lèsbica.

Hi ha dues traduccions de Safo publicades en català i alguna que altra traducció de poemes i d’algun manuscrit de principis de segle com per exemple “Cants”, “Obra completa” o “Maleïdes guerres”.

Teo Huguet (4t C)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>