Espai Charlie Rivel

Charlie Rivel, com a pallasso nascut a Cubelles, té dedicada l’aula de 2n d’ESO D.

Fill de Pedro Andreu Pausas i de Marie Louise Lassarre. El 15 de gener de 1920 es casa a València amb Carmen Busto Riensa, filla del pallasso Gregorio Busto. D’aquest matrimoni nasqueren quatre fills: Paulina (17 de febrer de 1921), Juanito (3 de gener de 1923), Charlie Junior (31 de desembre de 1925) i Valentino (29 de juliol de 1927).Al juny de 1982, deu anys després de la mort de la seva primera esposa, es casa en segones núpcies amb Margarida Camas Reig.

Van aconseguir fer-se un lloc entre les primeres figures del circ quan aquest encara tenia les constants vitals en forma. Als tres anys Josep va debutar en el seu primer número còmic en el qual imitava un forçut i 20 anys més tard es produïa una llegendària anècdota en la qual un estupefacte Charles Chaplin li va deixar anar: M’imita vostè o sóc jo qui l’imita a vostè?.

A partir de 1935 i fins a finals de la guerra abraça el nazisme treballant per al departament de propaganda del Tercer Reich. En aquesta situació, manté relacions amistoses amb Adolf Hitler i Joseph Goebbels en pro de la causa nazi. Posteriorment, en finalitzar la guerra i després de refugiar-se a Suècia, Charlie demana ajuda al General Franco, que li proporciona passaport i entrada a Espanya.

El 1945 va tornar a Barcelona per les Festes de la Mercè com a figura del cartell del Circ Price, convertit ja en el Charlie Rivel udolador que tots recordem.

El seu últim moment estel·lar es produí l’any 1971 gràcies a la seva participació en la pel·lícula I clonnws de Federico Fellino.

L’any 1973 va actuar com a estrella invitada en el Festival d’Eurovisió, durant el recompte de vots.

Va morir el 26 de juliol de 1983 a Sant Pere de Ribes a causa d’un atac de cor. Està enterrat en el cementiri de Cubelles.

Carla Neyra i Júlia Márquez (4 t B)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>