Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, 11F

José Vicente Gaspar

Cliqueu aquí per veure totes les fotos.

Amb motiu del dia de la dona científica, l’alumnat de 4t d’ESO de la matèria de Cultura Científica ha elaborat uns pòsters amb imatges de diferents científiques que han tingut o tenen una certa rellevància en la nostra societat. Us animem a què intenteu esbrinar qui són les dones que han triat. Al costat de les seves imatges trobareu uns codis QR que us enllaçaran amb la informació que han recopilat sobre elles.

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Va ser establert l’any 2015 per l’ONU en la Resolució 70/474/Add.2.

L’objectiu és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència que fomentin una major participació de les dones i les nenes i en reconeguin les seves contribucions.

Aquesta celebració forma part del l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030, que té com a objectiu aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i les nenes.

D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants dones acabin una llicenciatura, un mestratge o un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants homes és del 37%, 18% i 6%.

La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix a tot el món.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>