Pau Redón vuitè d’Espanya en la 55a Olimpíada matemàtica


 

 

El Pau Redón Muñoz, alumne de 2n de batxillerat de l’Ins Alella, ha quedat vuitè en la 55a Olimpíada Matemàtica Espanyola, emmarcada en la 60th International Mathematical Olympiad (IMO 2019).

El passat 16 de desembre, el Pau va participar a la fase catalana, obtenint el segon premi i classificant-se, per tant, per a la fase espanyola, que s’ha celebrat el 23 de març a Ourense. Hi han participat 78 estudiants de diferents comunitats.

La prova consisteix en dos exàmens, de 3 hores i mitja, amb 3 problemes a cadascun que poden ser d’àlgebra, teoria de nombres, combinatòria o geometria. Es necessita bastant més temari del que es tracta a batxillerat, però la dificultat està en què cal tenir idees molt creatives per resoldre’ls.

Per preparar-se les olimpíades, el Pau va dos cops per setmana a la UPC a un curset específic, organitzat per professors de la mateixa facultat i antics participants del concurs.

Com que ha quedat vuitè, a part de rebre un premi de 500€, al juliol participarà a una olimpíada per equips. Molt bé, Pau!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>