L’Acrosport arriba al Vila de Gràcia

Enguany s’ha incorporat l’acrosport a les diferents disciplines que es treballen a Educació Física de 1r de Batxillerat. La iniciativa ha anat tant bé que ja s’ha inclòs en la programació pel curs vinent. A les imatges podeu veure com crida l’atenció i amb quines ganes s’hi han posat els alumnes de 1r de Batxillerat A.

 

La gimnàstica acrobàtica o acrosport és un esport acrobàticcoreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies i elements de força,i elements de força i flexibilitat, a més d’equilibris com transicions entre figures. Té elements de dansa, salts i cabrioles gimnàstiques com a component coreogràfic, que li atorguen el grau d’artístic.
L’acrobàcia és cadascun dels exercicis gimnàstics o d’habilitat que realitza un acròbata: equilibris, salts, girs, etc. Les acrobàcies són una part important de l’acrosport. Es poden entendre les acrobàcies fora de l’acrosport però no l’acrosport sense acrobàcies.

Els seus orígens s’han pogut  datar ja a l’antic Egipte on es reflecteixen artistes duent a terme diferents actuacions acrobàtiques, malabarístiques,… A finals del segle XVIII aquestes activitats es van desenvolupar plenament al circ. A Espanya les primeres manifestacions circenses provenen dels joglars.

A cada exercici de circ li correspon un aparell de la Gimnàstica Artística:

  • Els trapezistes, barristes, anelles es relacionen clarament amb els aparells gimnàstics.
  • Els acròbates de “tapís o catifa” destacant-se entre ells els equilibristes i els volejadors “mà a mà”.

La construcció de piràmides humanes s’observa al llarg de la història com un fenomen exponent de la cultura dels pobles que obeeix a diverses formes de manifestació al llarg de la seva evolució històrica. A Catalunya destaquen els castellers: composició estàtica o dinàmica en què uns pugen sobre altres formant una torre, un castell o una piràmide. També destaquen alguns grups molt coneguts a la Comunitat Valenciana, on també tenen una gran importància a alguns pobles de l’interior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>