Consum conscient d’electrònica

L’alumnat de 3r d’ESO A i B ha realitzat durant aquest curs el projecte d’Aprenentatge i Servei “La Febre de l’Or. Mercuri, de la mina al plat”, una proposta de l’ONG Medicus Mundi Mediterrània sobre la relació entre la mineria i els nostres hàbits de consum, els seus efectes sobre la salut i el medi ambient, i el consum responsable com a eina de transformació social.

Aquesta setmana les dues classes han finalitzat la fase de servei i donen a conèixer a tot l’entorn de l’institut una campanya de sensibilització per al consum conscient d’electrònica que consta d’aquestes dues activitats centrals:

Explotació i contaminació darrere el món de les pantalles: 3r A dissenya una exposició sobre la problemàtica de l’electrònica 

Has pensat mai d’on provenen els materials amb els que es fabriquen els mòbils, tauletes, ordinadors…?

Hi ha empreses que instal·len les seves explotacions a països empobrits fent moure poblacions senceres i destruint ecosistemes. També, la pobresa de països com Moçambic fa que miners il·legals arrisquin la seva vida i treballin en condicions pèssimes a canvi d’un preu molt baix per les petites quantitats d’or i altres minerals que poden aconseguir.

L’exposició gira al voltant d’aquestes temàtiques lligades a l’extracció de minerals com l’or, que són indispensables per a la fabricació d’aparells electrònics que utilitzem diàriament. Es podrà visitar a partir del 3 de juny al vestíbul de l’institut.

Una passa més per lluitar contra el canvi climàtic: 3r B crea un ECOCUB de recollida de deixalles electròniques 

La classe de 3r B ha tingut la idea de crear un invent contra el canvi climàtic. Aquest invent s’anomena  ECOCUB i té un funcionament molt senzill: és una caixa que estarà ubicada al vestíbul de l’Institut per a deixar-hi tots els aparells electrònics que estiguin espatllats; així després les seves peces es podran reciclar i reutilitzar, tot reduint la contaminació i altres impactes derivats de la indústria electrònica. En paraules d’en Fèlix, del grup de creadors: “Encara necessitem moltes més accions com aquesta per frenar el canvi climàtic”.

La campanya es farà extensiva a les xarxes socials, on podreu veure diferents vídeos i materials per a potenciar un consum més crític i més conscient de productes electrònics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>