Apadrinem músics

L’alumnat de l’optativa de Música de 4t d’ESO ha estat treballant sobre la invisibilitat del paper de la dona al llarg dels segles en la música. Vam descobrir que fins ben avançat el segle XX és molt complicat trobar dones que hagin destacat pel seu paper rellevant en la música, bé com a compositores o com a intèrprets. Falta de dedicació? Falta d’aptituds? La música i les arts, en general, no han sigut l’excepció a aquest silenci i exclusió de les músics dones.
Hem reflexionat sobre aquest fet i cada alumne ha apadrinat a una músic de diferents èpoques i estils musicals, les quals per diferents raons no van poder desenvolupar la seva tasca com a artistes, simplement pel fet de ser dones. Juntament a algunes d’aquestes músics, hem destacat altres artistes que, tot i les dificultats, sí han despuntat en el món de la música. Un record i reflexió sobre aquest fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>