VISITA AL MNAC i PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE

El darrer dia 5 de març, els alumnes de segon de Batxillerat de la matèria d’Història de l’Art van assistit a la visita del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), i el Pavelló Mies van der Rohe a Barcelona, organitzada pel mateix professor de la matèria, Ramon Ruiz Fons.

El MNAC està ubicat en el Palau Nacional de Montjuïc, construït per la Exposició Internacional del 1929. L’any 1934 va obrir les seves portes com a Museu Nacional d’Art, reunint la col·lecció medieval. Posteriorment, el 1995, es van inaugurar les noves sales d’art romànic, i de manera successiva, es van ampliar les presentacions públiques, procés que culmina en el 2004 amb la presentació d’art modern.

El Pavelló de Barcelona, va ser projectat per Ludwig Mies van der Rohe com a pavelló nacional d’Alemanya explorant totes les possibilitats de l’arquitectura moderna i Racional per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929. Construït amb vidre, acer i diferents classes de marbre, el Pavelló es va concebre per allotjar la recepció oficial presidida pel rei Alfons XIII al costat de les autoritats alemanyes.

Iuliana Pantea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>