LES COMPOSICIONS REVERSIBLES – ARCIMBOLDO 

Els alumnes de 2n d’ESO en la Unitat Didàctica 1 hem treballat la composició. La composició és l’estructura interna d’una obra artística, ja sigui pintura, escultura o arquitectònica.

Hem vist que la composició pot ser simètrica i asimètrica. També hem vist que la forma pot ser d’origen natural, artificial, geomètrica, orgànica, simple, complexa, bidimensional o tridimensional, a més hem après les estructures de la forma, la percepció de la forma, la forma dinàmica i estàtica, el moviment, i el ritme.  Després, vam fer un presentació oral en parelles dirigida als nostres companys. A la primera diapositiva de la presentació hi tenia que aparèixer una pintura i a la segona una escultura i de cada imatge havíem d’identificar els valors expressius (el tipus de recta, ritmes, dinamisme, repeticions i quietud/pausa).

Al portafulls pràctic, hem fet dos làmines, referents a la composició. A la primera hem treballat les composicions simètriques i asimètriques. La simètrica amb un eix de simetria, i l’altra composicions que trenquen amb aquest eix, per crear sensacions diferents d’estabilitat, moviment, dinamisme, repòs… A la segona làmina hem fet una composició reversible per al Dia Mundial de l’Alimentació. En aquesta composició hem hagut de dibuixar un bol o un cistell de fruita i verdura, però al girar-lo,s’havia de veure una cara. Vam tenir de referència algunes pintures de Giuseppe Arcimboldo, un pintor italià que feia retrats a persones importants de la seva societat en sentit de l’humor.

Per últim hem treballat tenint com a referent Arcimboldo una composició amb el productes alimentaris que ell va utilitzar per representar a la seva societat.

Annia Borrell.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>