Ens visita la Colla Dansaire del Prat “Picacrestes”

Dins de les activitats de la setmana cultural d’enguany, el passat 26 d’abril, ens van visitar dues representants de la Colla Dansaire del Prat “Picacrestes”. La colla va néixer el març del 2011 amb la voluntat de recuperar els balls tradicionals propis de la nostra ciutat, amb la seva música i vestuari, sense deixar de ballar altres danses catalanes. Porten la dansa a les diades i festes de la nostra ciutat i fan participar en el ball a tothom qui en tingui ganes.
Els humans han ballat sempre i arreu per comunicar-se amb les divinitats vinculades a la natura, per expressar els seus costums i preocupacions o, simplement, per divertir-se. La dansa és considerada com una de les primeres arts de la humanitat i té un paper primordial en l’evolució de les civilitzacions. A través de la dansa podem conèixer millor alguns aspectes de la societat que balla.
Els nois i noies de 2n d’ESO van gaudir de la conferència de la colla dansaire, en la qual ens van explicar la seva tasca de recuperació de les danses i tradicions pròpies de la cultura popular i que es transmeten de generació en generació. També van poder participar en una dansa col·lectiva.