Olimpíada de biologia de Catalunya OBC 2019

L’alumna del INS Baldiri Guilera Claudia González Solano s’ha presentat a les proves de l’OBC 2019 on ha quedat classificada en el bloc de medalla de bronze
L’Olimpíada de Biologia de Catalunya té com a objectiu principal estimular i implicar als estudiants de Batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència, atès que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les principals qüestions biològiques, per exemple en aspectes com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i tractaments de malalties, entre molts altres.
Per poder fer la inscripció cal tenir una nota d’expedient acadèmic superior a 9 i també a la matèria de biologia de 1r batxillerat.
Consisteix en la realització d’una primera prova teòrica referida al temari oficial de Biologia del batxillerat, que es realitza a diferents seus de Catalunya amb un total d’uns 350 alumnes.
Els 20 millors en aquesta primera prova es presenten a una segona prova pràctica on han de resoldre dos problemes pràctics on els participants hauran de dissenyar estudis, realitzar experiments senzills, preparar i/o examinar mostres, analitzar dades, plantejar solucions, etc.
A més van gaudir d’una jornada on van ser convidats/des a visitar dos centres d’investigació: Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i Institut de Ciències del Mar