A EI5, aprenem el sistema Braille plegats!

“L’escola té una important missió social, dins de la qual s’inclou desenvolupar i assegurar els mateixos drets a tots els infants, sigui quina sigui la seva procedència, ètnia, situació social, capacitats físiques i psíquiques, o qualsevol altra particularitat que pugui ser considerada com una font de diferència. Per això l’escola ha de ser una escola inclusiva.(…)”

Pilar Calvo (https://diarieducacio.cat/la-inclusio-a-lescola/)

Fa uns dies, vam dedicar un matí a saber com aprèn el nostre company Biel a llegir i a escriure amb el sistema Braille. La Núria del CRDV ens va explicar en què consisteix aquest codi. Nosaltres el veiem cada dia, aquest sistema, però ens va agradar molt provar de practicar-lo nosaltres. A en Biel, també li van arribant lletres com a nosaltres i està aprenent a llegir molt bé! El sistema Braille és un codi basat en 6 punts. Per exemple, el punt 1, el de dalt a l’esquerra, és la lletra A, la lletra B es representa amb el punt 1 i 2…Aquests punts tenen relleu perqué puguin ser llegits a través del tacte. Per escriure fem servir la màquina Perkins que té 6 tecles que representen els 6 punts.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>