Trenquem tabús, parlem de drogues

Hem escollit parlar sobre les drogues perquè ens agradaria que la gent sapigués més sobre aquest tema, que és una mica “tabú”, i perquè ens sembla que és un tema que està molt d’actualitat. 

Normalment la gent quan parles de drogues sempre diuen que són dolentes, i això és una realitat, però hi ha substàncies que s’utilitzen per fer medicaments, cremes o infusions que ajuden a calmar els dolors.  

Les drogues poden modificar el pensament, la conducta i a la llarga la manera de ser de la persona. El cervell és una de les parts més complexes i delicades del cos i en depenen els sentiments, la forma de pensar i la capacitat de com relacionar-nos amb altres persones.

-L’alcohol te un efecte depressor, estimulant i eufòria els riscos de prendre alcohol Disminueix atenció i la coordinació, incita al consum d’alcohol per part dels infants.

-Tabac es com un estimulant que fàcilment forma una adicció la qual augmenta el risc de patir càncer i altres malalties, genera adicció rapida.

-Heroïna es depressor, dona plaer, relaxa i et dona ben estar.

-Cocaïna es estimulant i et dona eufòria i mes efectes que ningun es bo els riscos son provoca ansietat i paranoies,fa augmentar els riscos de patir accidents, fa que t’enganxis molt ràpid.

-LSD es al·lucinogen (i en dosis altes) estàs “menys conscient”, els riscos son molt-diversos provoca paranoia i ansietat, genera problemes de salut mental…

-Èxtasi es estimulant, et dona ganes de ballar, connexió amb un mateix,la música i la gent que hi ha al voltant.Els riscos son:Comporta riscos en la conducció de vehicles, comporta riscos en les relacions sexuals..

Afectació de la salut en general: el consum de drogues no només afecta les funcions del cervell sinó que pot alterar i provocar patologies a tot l’organisme.

– L’alcohol, per exemple, pot afectar el fetge, estómac, els pulmons…

-El tabac pot provocar problemes cardiovasculars, als pulmons, de pell, càncer en diferents parts del cos… 

-El cànnabis pot tenir possibles repercussions en el sistema immunològic, reproductor, pulmonar…

Pel que fa a les drogues emergents o noves drogues, la manca de coneixement i informació clara sobre aquestes substàncies no permeten saber els paràmetres de seguretat cap a tots als consumidors. No es tenen coneixements sobre els efectes.

Aquest treball a estat realitzat per Arnau Valdelvira (1r) Joan Puig(1r) i Júlia Pla(2n).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>