SOMIAR EN UN CAMP DE CONCENTRACIÓ…

Somiar, què és somiar? Com podem controlar el què somiem?

Aquesta és la pregunta que ens plantegem a l’aula dels futuristes i de seguida ens surt la incògnita de si tothom somia igual, sorgeix la incògnita que no totes les persones dormim en un llit o fins i tot sota teulada, i ens surt la incògnita que hi ha hagut èpoques de malson al llarg de la història.

Aquest fet ens porta a parlar de l’Alemanya nazi, del model dictatorial i sobretot dels camps de concentració. Uns espais que n’hem sentit a parlar però sempre com un tabú de la societat i on poques persones expressen el que hi passava.

La nostra inquietud i ganes de saber ens porten a la investigació a través de documents que continuen vius com cartes de testimonis, llibres basats en fets reals com el que narra la història de Neus Català, llibres que expliquen com s’amagaven com el clàssic “Diari d’Anna Frank, i també a través de filmoteca com “El nen del pijama de ratlles”

Tant és així que a llarg de la nostra investigació ens han colpit les imatges, els fragments que hem llegit i ens hem pogut fer una lleugera idea de la realitat dels jueus en l’època del nazisme.

Hem volgut transmetre el que molts d’ells sentien, hem volgut posar imatges actuals per entendre situacions passades.

Per a aquest motiu, vam començar a cercar imatges del nostre centre per tal de poder representar un camp de concentració i transmetre els sentiments que nosaltres hem sentit mentre anàvem descobrint part de la història.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>