A la recerca de fòssils a 4 anys

Els nens i nenes de quatre anys hem iniciat una petita investigació sobre els fòssils contextualitzada en el projecte que dóna nom al nostre grup: EL JARDÍ.

Vam descobrir que uns paleontòlegs van trobar una petjada fossilitzada d’un T-rex i ens vam preguntar com de gran deuria ser el peu d’aquest animal.

Vam estar buscant informació i vam descobrir que mesurava 76 cm. Amb l’ajuda d’una cinta mètrica vam dibuixar la petjada i la vam retallar. Tot seguit, ens vam preguntar quantes petjades nostres hi cabrien dins de la seva petjada i ho vam comprovar posant sabates dins d’aquesta. En total en vam poder posar 24!

Seguint amb aquest interès, vam convidar la germana d’un company del grup que estudia geologia perquè ens expliques més coses sobre els fòssils i vam compartir un matí molt interessant on vam poder observar i tocar diferents fòssils reals.

A l’estona dels micro espais vam participar en diferents propostes relacionades amb aquesta temàtica: un joc de taula, desenterrar pedres amb lletres fossilitzades, un minimon de dinosaures…

Finalment, vam fer un taller de fòssils utilitzant pasta de sal i diferents elements: petjades de dinosaures, plantes, petxines, insectes de plàstic, fruits… Els vam deixar assecar i, un cop secs, els vam enterrar al sorral per, posteriorment, jugar a desenterrar-los com els paleontòlegs! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>