Documental “Vam aprendre?” de Javi Seva

Ja fa tres cursos que els nostres alumnes, en acabar 4t d’ESO, surten de Les Vinyes per donar continuïtat al seu procés formatiu en ensenyaments postobligatoris. Impulsats per l’interès del centre per saber com els està anant vam contactar amb el Javi Seva, exalumne de la primera promoció de Les Vinyes, que enguany ha iniciat els estudis universitaris a l’ESCAC, amb la intenció d’explorar la possibilitat de produir un petit documental.

La idea inicial era simple: recollir el testimoni d’alguns exalumnes i fer-ne una composició coral. Aquest va ser el punt de partida d’una iniciativa que des del primer moment el Javi va fer seva, i que ell mateix ha transformat fins a convertir-la en un relat personal i coral sobre relació amb el coneixement i l’aprenentatge. En les seves pròpies paraules “aquest no és un documental del centre, sinó que vol ser il·lustratiu de processos similars que estan succeint al conjunt de centres que treballen seguint aquest enfocament.”

Volem agraïr públicament al Javi Seva la quantitat d’hores, d’il·lusió i de competències que cal posar en joc per dirigir i produir un documental d’aquestes característiques, més encara veient la qualitat del resultat. També volem fer un agraïment especial a la resta de protagonistes del documental, l’Helena Muñoz, l’Adrián Lamas, la Hanna Fernández, el Guillem Artigau, el Bernat Torné i el Daniel Lorenzo, per fer sentir la seva veu amb sinceritat i amabilitat.

Volem agrair també al centenar de persones que el passat dimecres 18 d’abril es van apropar al centre per veure l’estrena i participar al col·loqui posterior. El silenci mentre es visionava el documental és un missatge en sí mateix, i el col·loqui va estar farcit de moments emotius i d’aportacions d’alumnes, famílies i professionals de l’educació.

Agraïm també a l’AMPA, un cop més, la complicitat i el suport en l’organització i la difusió de l’estrena i el col·loqui. Com diu l’Helena Muñoz al documental “educar és un treball en equip”.

2 comentaris

 1. Marta

  Doncs m’encantat.
  És l’ensenyament que hem triat per els nostres fills.i ser que ara a l’ESO a les vinyes els estar fent créixer molt.m’ho acabeu de demostrar.
  Gràcies per aquest documental.Javi felicitats.i a seguir aprenent.
  Hem tingut la sort de tenir les vinyes al costat de casa.

 2. Rosa Sardà

  Bravo Javi! Un bon documental que m’ha fet reviure tot allò que vam crear i compartir a Les Vinyes.
  No vaig poder ser a la presentació, però l’he gaudit soleta a casa.
  Un regal.
  Gràcies a tu i als companys que han col·laborat a fer-lo possible.
  Que tingueu molta sort en la vida.
  Una abraçada ben forta a totes i a tots.

  Rosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>