Biblioteca Maria Beneyto

Maria Beneyto Antolí

La Maria Beneyto, va ser una de les primeres professores de l’Institut-Escola Les Vinyes. El passat 23 d’abril ens va deixar als 61 anys, degut al càncer contra el que va estar lluitant durant molt de temps.

La Maria va ser professora de llengua castellana i la que va donar vida a la biblioteca, omplint-la de llibres i alegria.

L’acte de la biblioteca 

Per aquest motiu, el passat 27 de novembre, l’Institut-Escola Les Vinyes va posar-li el seu nom a la biblioteca: Maria Beneyto, en el seu honor i record.

L’acte va ser molt bonic i emotiu. Van assistir-hi amics, familiars i alguns dels seus alumnes, participant en la lectura de petits fragments i poemes. Després d’aquest moment, és va posar dos vídeos, un fet pels mateixos alumnes l’any 2015, dedicat a la Maria, i una recopilació d’imatges en que apareix la Maria durant el temps que va estar a Les Vinyes.

Finalment, tots els alumnes, van llegir la carta de comiat que la Maria els va escriure, aquesta, quedarà a la biblioteca per a la prosperitat i per recordar l’essència única de la Maria Beneyto i tot el que transmet amb les seves paraules.

 

Al final de l’acte vaig tenir la oportunitat de parlar amb una de les seves alumnes, per preguntar-li el que va significar la Maria per ella. A continuació, l’entrevista a la Laia, que va estudiar a Les Vinyes des de l’any 2011 fins al 2015.

Què va significar per tu tenir a la Maria com a profe?

Encara me’n recordo del primer dia a classe quan ens repetia sense parar:  “Aprofiteu bé el temps aquí, perquè esteu començant un projecte extraordinari i quan torneu a obrir els ulls ja estareu construint el vostre futur.”

Al principi no entenia molt bé que volia dir, però després amb els anys, ho vaig començar a entendre, i quanta raó tenia. Crec que no hi havia res que digues que no fos veritat. Trobo a faltar els meus dies per l’institut i totes les xerrades amb la Maria; em va ensenyar moltíssimes coses, entre totes, tres de molt importants i significants per mi: la primera a estimar encara més els llibres, la segona a creure en mi mateixa i la tercera el saber gaudir de la vida. 

Tot el que vaig aprendre a Les Vinyes i els valors que m’emporto els atribueix-ho a ella, perquè portava a dintre la vocació d’ensenyar i aprendre de tot i de tothom constantment. 

Tal com li vaig dir tantes vegades: “Va ser un plaer immens coincidir amb ella i li agrairé sempre tot el que ha aportat en aquesta meravellosa vida.” 

Com descriuries a la Maria en una sola paraula? 

És difícil utilitzar una sola paraula per descriure-la, la Maria sempre desprenia vitalitat allà on anava i amb tot el que deia. Sempre que intercanvies qualsevol paraula amb ella et feia canviar la perspectiva de tot i encarar-ho de manera diferent. La bondat que transmitia i que segueix transmitin és increíble, hi ha poques persones que siguin capaçes de marcar tant, però ella ho va aconseguir des del primer moment. 

Els adjectius que la descriuen són tots positius, però em quedaria amb bondat i intel.ligència, perquè tal com ens va repetir tants cops: La bondad de las personas surge de la inteligencia, y esta, hay que currársela.” 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>