Ambient de Caseta i Experimentació

Durant aquest segon trimestre hem continuat anant, quinzenalment, a l’ambient de Joc Simbòlic, La Caseta i a l’ambient d’Experimentació.

Quan és divendres i ens toca Caseta ens emocionem i gaudim molt d’aquest moment. Un cop allà, cada infant connecta amb la seva necessitat i s’expressa segons el rol que vol desenvolupar. Els nens i les nenes dia a dia observen als adults que els acompanyen i en el joc simbòlic posen en pràctica tot allò que veuen fer, que senten dir i  ho comparteixen com ells senten.

En moments poden ser mares o pares, ser els bebès, d’altres moments ser la mascota de companyia, també poden ser cuiners/es, cambrers/es….

Observant aquests rols que els infants posen en pràctica podem veure el creixement que van fent a través de l’organització per parar i desparar taula, preparar els aliments i la millora en la seva destresa a l’hora de vestir i desvestir les nines. El fet que per a ells sigui un lloc habitual i conegut facilita que les recollides siguin ordenades i senzilles.

A l’ambient d’Experimentació  és bàsic el treball manipulatiu i de provatura que oferim a través de les safates d’experimentació i de descoberta i el treball d’observació i recerca que realitzem en el medi natural a partir d’insectes, plantes i flors.

Sessions en les que hem construït estructures amb tubs, amb peces geomètriques, amb imants…, també hem treballat la pinça agafant objectes: caçant taps de suro, agafant blat de moro…

També és el moment d’oferir jocs manipulatius d’aigua on apareixen els transvasaments, la mesura, el pes i el gaudi de connectar amb un element tant natural com és l’aigua.

Ambient de Caseta i Experimentació Gegantes i Gegants

Ambient de Caseta i Experimentació Cavalls