Experimentació EI3 segon trimestre

Aquest trimestre hem fet moltes activitats de manipulació, exploració, observació i descoberta vinculades al nostre entorn i a la vida quotidiana.

Amb l’arribada de l’hivern, vam presentar els colors freds i vam crear ampolles sensorials per crear el racó d’aquesta estació. Ens vam organitzar per grups i, cada grup, va fer una ampolla sensorial diferent: l’ampolla lila feta de sal i guix, la blanca amb boletes de porexpan i floquets de neu grisos, la blava amb boletes d’hidrogel i la gris feta de purpurina i aigua.

Com que el gel és un dels elements presents a l’hivern, vam presentar globus d’aigua i globus congelats. Vam poder observar-ne les diferències i, finalment, els nens i nenes van descobrir diferents maneres de desfer el gel per trobar un tresor amagat a dins del globus. Per fer-ho els vam posar aigua calenta, pipetes i sal.

A partir del conte “Colors” d’Hervé Tullet, fem una experimentació per descobrir quins colors apareixen en barrejar els colors primaris. Primer fem rotllana i cada nena i nen escull un color i pensa quins colors necessita per crear-lo. Finalment, posem a prova les seves hipótesis i cada infant barreja els dos colors que creu que necessita per fer el color que ha triat. Finalment, amb pipetes, afegim aigua a la nostra barreja i ho posem al congelador. A la següent sessió, els preguntem què creuen que haurà passat amb els colors que vam posar al congelador i, els convidem a pintar amb els gels de colors.

Posem farina, sal i aigua i descobrim que amassant es va creant una massa (pasta de sal). Durant el procès els nens i nenes descobreixen diferents textures i, després vam fer escultures de l’hivern.

Amb l’arribada del dia de la mona, aprofitem per fer una experimentació molt dolça. Primer tanquem els ulls i olorem cacau en pols per descobrir de què anirà l’experimentació. Finalment, posem el cacau en pols a sobre d’un mural i afegim aigua per barrejar i observar què passa. Els nens i nenes descobreixen diferents textures, creen dibuixos i, sobretot, mengen molta xocolata.

Per veure les fotos cliqueu aquí