Experimentació P3

Aquest trimestre hem fet moltes activitats de manipulació, exploració, observació i descoberta vinculades al nostre entorn i a la vida quotidiana.

Amb l’arribada de la tardor vam fer un experiment per descobrir els seus colors, utilitzant embuts per fer transvasaments.

 

 

 

 

 

 

Més endavant, vam aprofitar les pinyes de la tardor que van portar els infants a l’aula per fer un experiment amb aigua i comprovar, a través del procés d’observació, quins canvis es produïen.

 

 

 

 

 

 

Una altra proposta va consistir a explorar i manipular fruites típiques de la tardor amb estris i utensilis que ens trobem dia a dia a la cuina, descobrint així les textures i propietats de les fruites i els usos d’aquests instruments de la cuina.

             

En la mateixa línia que en l’experimentació amb fruites de la tardor, vam fer una proposta amb carbassa al forn, utilitzant altres estris per buidar, tallar i aixafar.

 

 

 

 

 

 

En aquesta etapa, és típic que alguns infants experimentin pors vers la foscor, de manera que, vam fer una conversa sobre el tema i, finalment, vam fer una proposta d’aula fosca per descobrir la “foscor divertida” i, a la vegada, explorar i observar com passa la llum a través d’elements opacs, translúcids i transparents.

 

 

 

 

 

 

Finalment, amb l’arribada del Nadal, vam elaborar una recepta ben dolça i molt bona. Primer, vam explicar els passos a seguir durant la recepta i, desprès, els infants, van descobrir diferents maneres de triturar les galetes tant amb estris de cuina, com amb el propi cos: amb les mans, els rodets, el morter, el ganivet, etc.

              

Si voleu veure la documentació de les diferents experimentacions, feu clic aquí: