Experimentació 3r trimestre P3

Aquest trimestre hem fet moltes activitats de manipulació, exploració, observació i descoberta vinculades al nostre entorn i a la vida quotidiana.

Amb l’arribada de la primavera, vam presentar els colors vius i vam crear ampolles sensorials per crear el racó d’aquesta estació. Ens vam organitzar per grups i, cada grup, va fer una ampolla sensorial diferent: l’ampolla de les flors, l’ampolla dels insectes, l’ampolla dels colors vius i la de la gespa.

Un dia, vam proposar una experimentació amb cítrics. En aquesta experimentació es van trobar amb fruites conegudes com la taronja o la llimona i, també van descobrir noves fruites que s’assemblaven: la llima i l’aranja. Durant l’experimentació van olorar, tastar, exprimir i tallar…

En la tercera sessió les nenes i els nens es van trobar amb una nova textura: la gelatina. En un principi vam jugar a endevinar de quin gust era cada gelatina i, després, ho vam poder comprovar. Durant l’experimentació, van tallar, barrejar colors i fer les nostres pròpies creacions.

En aquesta experimentació els nens i nenes van crear una sopa de la primavera per grups. Cada equip disposava de pètals de flors, flors diverses, fulles, alguna espècie, aigua de colors, aigua transparent, purpurina, tisores, culleres i pipetes.

I per acabar, fem una experimentació amb espaguetis de colors. Aquesta experimentació ens ha permès: descobrir noves textures, estirar, enganxar, crear imaginar, enfilar, retallar i comparar mesures…Hem gaudit fent de cuineres i cuiners.

Per veure les fotos cliqueu aquí.