LECTURA COMPARTIDA A L’ESCOLA SURIS

Els/les alumnes de 4t de l’Escola Suris fan sessions de “lectura compartida” d’un mateix llibre en català, amb l’objectiu de treballar el vocabulari i la comprensió lectora. 

A l’aula es divideixen per equips i es llegeixen un capítol del llibre i pensen una pregunta. En el llibre col·loquen un post it amb preguntes literals o inferencials.

Un cop es fa la posada en escena, competeixen quatre grups, un portaveu llegeix una de les preguntes que ha fet un company/a del llibre i els equips tenen un minut per debatre la resposta. Una vegada tenen la resposta, el portaveu comunica la decisió final. Si l’encerten obtenen un punt i així fins que surten guanyadors/es.

Aquesta activitat per impulsar el gust per la lectura, l’hàbit lector i la comprensió de diferents tipologies de textos, ha resultat ser molt engrescadora i motivadora pels alumnes que l’han acollit amb molta il·lusió i empenta. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>