Els FONGS

ELS FONGS

A medi hem començat a treballar els éssers vius, i el que més ens ha cridat l’atenció han estat els fongs…

Els fongs formen un regne a part, per les diferències fonamentals que hi ha amb la resta d’organismes. No són vegetals perquè no tenen clorofil·la i no fan la fotosíntesi . A més, tenen un cos senzill, sense teixits ni òrgans. No són animals perquè les característiques del seu cos, la reproducció i altres funcions són completament diferents dels animals.

Segurament els bolets són els fongs més coneguts, però potser ja saps que els Ilevats i les floridures també són fongs. Hi ha unes 55.000 espècies de fongs.

Alguns fongs són molt resistents als canvis de temperatura i suporten bé des de temperatures per sobre dels 50 °C fins al voltant dels 0 °C. Per això, els fongs paràsits són difícils de combatre.

Alguns fongs poden viure com a paràsits infectant altres éssers vius, entre els quals hi ha les persones i causen malalties.

Els fongs s’alimenten d’altres organismes vius o de restes d’organismes, com ara excrements, fusta, fulles i éssers morts.

A l’aula alguns alumnes han dut fruites amb floridures, xampinyons… i els hem vist amb el microscopi que també ha dut un company.

Aquí les fotos.