Xerrada “Entra al cicle… a 5è

El passat 10 de Novembre, als alumnes de 5è van fer-nos una xerrada sobre la cadena de la natura: com es forma el compost, l’adob i què és l’humus (de la natura, no de menjar).

El Jordi i la Mercè ja ens havien dit els dies anteriors que per al 10 de novembre, (el dia de la xerrada) hauríem de portar pells de fruita, de verdura i  marro de cafè, i les úniques peles que no podíem portar eren les dels cítrics, és a dir, peles de mandarina i de taronja.

L’Anna, la monitora, va portar un power point per explicar-nos-ho tot. També va portar cucs vermells o cucs de Califòrnia, és a dir: cucs compostaires. Amb una garrafa d’aigua buida vam fer el “ mini comportador”. A la garrafa l’Anna va posar els cucs i la terra, mentrestant nosaltres tallàvem en trossos petits les peles que ens havia donat. Al final ho vam barrejar tot amb el marro de cafè, la terra i després li vam posar la fullaraca trossejada per sobre de la barreja.

Quan ja ho havíem acabat ens va explicar les condicions per veure’n els resultats i que el procés duraria tres setmanes. Un cop hagin passat, ella tornarà a  veure-ho tot i a agafar els cucs…

Ja us explicarem què ha passat. Cliqueu a l’enllaç per veure les fotos

Reporters: Carla i Aleix