El dilluns 13 de juny, va venir a la classe el Max i la Tània. El germà i la mare de l’Olau. Ens van explicar coses de les cireres. Després, vam elaborar un refrescant gelat de cireres i també vam menjar-ne. Ens ho vam passar molt bé!!
Què hem après?
-La cirera és una fruita primaveral i estiuenca, rica en antioxidants molt eficaços per mantenir joves la pell i les articulacions. Ens aporta les vitamines A i C. També ens protegeix dels raigs del Sol.
-Les cireres van ser introduïdes a casa nostra pels antics romans. Van descobrir-les a una colònia grega, anomenada Kerasus, situada a la Mar Negra.
-L’arbre fruiter és el cirerer. La floració és al març, abans de la primavera. Les flors són blanques i s’assemblen a les de l’ametller. Tenen cinc pètals. Les cireres creixen passats dos mesos. Les podrem menjar a finals de maig i al juny.
-Consumim les cireres quan s’acaben de collir. S’han de collir madures perquè no poden madurar un cop collides.
-Altres llengües: cereza (castellà) cherry (anglès) cerise (francès)
FOTOS: https://thinfi.com/086ei