Tastet de Tardor. Artistes, esteu a punt?

El «Tastet de Tardor», enguany, serà el dimecres 30 d’octubre.

Un any més, reclamem del vostre temps, de la vostra generositat i de la vostra imaginació per participar en «La Mostra de Treballs de la Tardor». Aquest any, us proposem que el treball plàstic, que heu de realitzar en família, sigui  “UNA CASTANYERA DIVERTIDA”  fet amb la tècnica plàstica que trieu (dibuix, pintura, modelatge, collage, tècniques amb paper, amb material natural, …), el què més us agradi o satisfaci.

Caldrà portar-lo a l’escola abans del dijous 24 d’octubre per tal de poder-ne preparar l’exposició.

Us demanem que els vostres fills i les vostres filles, el dilluns 28 d’octubre, duguin a l’escola els ingredients necessaris (Magranes, moniatos, taronges, mandarines, llimones, aranges, pomes, peres, raïm, nous, ametlles, avellanes, codonys o codonyat, figues, panses, pinyons, carbassa, caquis, mangos, xirimoies, alvocats, …), i en la quantitat adequada, per fer-ne un bon tiberi.

El dia del «Tastet» (dimecres 30 d’octubre) obrirem les portes de l’escola a les 4 de la tarda, per tal que ens pugueu acompanyar i visitar la «Mostra de Treballs».

 

Fas 6 anys? Tria un llibre

Tots els infants que fan o han fet 6 anys durant L’any 2019 rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a una llibreria on podran bescanviar-la pel llibre infantil que més els agradi i per un import de fins a 13€. En cas que l’import del llibre sigui superior, la diferència haurà de ser abonada per l’adult que l’acompanyi.

La targeta es podrà bescanviar fins el 30 de novembre del 2019 i limitada fins a finalitzar la dotació pressupostària.

És important consultar quines són les llibreries adherides a aquesta campanya.

Aquesta és una iniciativa del Gremi de Llibreters, amb el suport del Departament de Cultura i la col·laboració del Departament d’Ensenyament, entre d’altres.

Desfibril·lador a l’Escola El Roure

Avui dijous 26 de setembre del 2019, l’Ajuntament ha instal.lat un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a l’entrada de la nostra Escola.

Pensat per a l’accés públic, està configurat en 3 idiomes i amb gràfics dels passos a realitzar. Aquest equip guia a l’usuari durant tot el procés de reanimació, oferint instruccions acústiques i visuals simples, clares i detallades.

La disponibilitat d’un DEA en un espai públic i la seva utilització abans de l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’associa amb quasi el doble de supervivència davant d’una aturada cardíaca extra hospitalària.

 

 

A continuació un vídeo amb les seves característiques:

I un altre, de CatSalut, sobre la Reanimació Cardiopulmonar amb DEA:

 

L’Escola s’ha convertit, des d’avui, en Espai cardioprotegit i ens n’hem de felicitar, malgrat això, tant de bo no l’haguem d’utilitzar mai!

 

“Contes de la Mediterrània” – L’Estenedor Teatre

El BIBLIOBÚS “El Castellot”, el nostre, ens convida a gaudir de l’espectacle “Contes de la Mediterrània” de la Companya L’Estenedor Teatre, el divendres 27 de setembre, a la nostra Escola, a 2/4 de quatre de la tarda.

Quatre contes de quatre racons de la Mediterrània.

Un vell mariner (en David Laín), amb l’ajut d’uns barrets i d’uns quants titelles, ens explicarà una rondalla mallorquina, un conte del desert marroquí, una llegenda turca i, per acabar, una història a la ciutat de Venècia.

Tothom hi està convidat!

Reunió d’inici de curs 17.09.2019

 

Us informem que aquest any la reunió informativa d’inici de curs tindrà lloc el proper dimarts 17 de setembre a les 16.30 h.

En aquesta reunió es donarà a conèixer tant la informació general sobre el funcionament de l’Escola com els objectius docents propis d’aquest curs escolar.

Us hi esperem!

Torna el Bibliobús!

Hola família,

Demà, a Pontons, arriba l’hora del retorn del Bibliobús. El seu retorn serà un punt més per fer d’aquest esglaonat inici de curs, un curs millor.

Volem fer un retorn com cal i, l’escola en pes, baixarem a rebre’l.

Us demanem que, demà divendres, NO passeu a recollir la vostra mainada a l’escola sinó que ho feu, a dos quarts de cinc de la tarda (16h 30′) a l’Aparcament (41°24’53.0″N 1°30’57.6″E).

TORNEM EL 12 A LES 9!

RECORDEU:

Horari:

L’horari del centre és de 9h 00′ a 12h 30′ i de 15h 00′ a 16h 30′ per a tots els alumnes de l’escola.

La porta de l’escola s’obre cinc minuts abans i es tanca cinc minuts després de l’hora d’entrada del matí i de la tarda.

Per als alumnes que inicien l’escolarització a P3 s’organitza un breu període d’adaptació que suposa una certa modificació dels horaris dels dos primers dies de classe, d’acord amb cada família.

Menjador:

L’horari del menjador és de 12h 30′ a 15h 00′. Hi ha servei de monitoratge. Els alumnes que de manera no regular utilitzin aquest servei ho faran saber per mitjà d’una nota escrita, a l’agenda escolar. El menú del mes el podreu consultar al web de l’escola.

Organització de l’escola:

L’escola es divideix en dues tutories:

Educació infantil amb 10 alumnes i  Educació Primària amb 17 alumnes

Material que cal portar el primer dia:

Educació infantil:

 • Una muda complerta de roba i calçat (jersei, samarreta, pantalons, calcetes o calçotets, mitjons i sabates), dins d’una capsa. Totes les peces de roba i la capsa han d’anar marcades amb el nom.
 • Una bata marcada amb el nom i amb una veta d’uns 20 cm, per poder-la penjar.
 • Una tovallola de tocador marcada amb el nom i amb una veta elàstica, per poder-la penjar.
 • Un got de plàstic, marcat amb el nom.
 • Un paquet de tovalloletes humides.
 • Dos rotlles de paper de cuina.
 • Dues capses de mocadors de paper.
 • Una bosseta de roba, on hi haurà un tovalló de roba i l’esmorzar guardat en una carmanyola. Tot marcat amb el nom.

Altres:

 • Cal que la roba que portin els nens/es sigui còmode: ni cinturons, ni peto, ni tirants, ni roba que no es puguin treure sols, per poder afavorir l’autonomia dels infants.
 • Els dies de psicomotricitat cal anar amb xandall i calçat esportiu de velcro, que són més fàcils de posar i treure. És necessari portar uns mitjons antilliscants, marcats amb el nom.
 • Els abrics, jaquetes, barrets, bufandes, guants … també hauran d’estar marcats amb el nom i dur una veta per poder-los penjar.
 • Els divendres s’emportaran el got i la bata a casa, per poder-los rentar.

 

Educació Primària:

 • Una bata o una samarreta gran i vella pels dies de Plàstica, marcada amb el nom i amb una veta d’uns 20 cm, per poder-la penjar.
 • Una tovallola de tocador marcada amb el nom i amb una veta elàstica, per poder-la penjar.
 • Un got de plàstic, o ampolla de plàstic o cantimplora, marcat amb el nom.
 • Un paquet de tovalloletes humides.
 • Dos rotlles de paper de cuina.
 • Dues capses de mocadors de paper.

Altres:

 • Els abrics, jaquetes, barrets, bufandes, guants … també hauran d’estar marcats amb el nom i dur una veta, per poder-los penjar.
 • Els dies d’Educació Física, cal anar amb xandall o roba d’esport i calçat esportiu.

S’ha de portar:

 • Una tovallola petita.
 • Un necesser (amb pinta o raspall, desodorant i colònia -opcional-) *

* Cal portar el sabó en pastilla o en pot de plàstic; evitem els accidents que poden produir-se si són de vidre. El desodorant ha de ser en format roll on; evitem el format esprai perquè pot anar a parar als ulls d’algú.

 • Una muda de recanvi (samarreta i mitjons, marcats amb el nom).

Servei de menjador:

 • Necesser (amb raspall de dents i dentifrici, pinta o raspall i colònia).
 • Una bata, pitet o similar, per no embrutar-se.

Els més petits, a més:

 • Un llençol elàstic de sota , mida bressol gran.
 • Una manta o flassada petita per tapar-se.
 • Un coixí.

Recordeu:

Que les notificacions s’han d’escriure (totes, siguin del caire que siguin) a l’agenda, i signar-les. S’ha d’avisar per escrit si un alumne està autoritzat a marxar sol cap a casa, o si hi ha algun canvi de persona autoritzada a l’hora de recollir qualsevol alumne.

Ni mestres, ni monitores de menjador podem administrar als alumnes cap medicament. Només s’administraran medicaments als alumnes quan sigui del tot imprescindible. En aquest cas, l’alumne ha de portar una recepta o informe del metge on hi consti el nom de l’alumne, la pauta (l’horari i la dosi) i el nom del medicament que ha de prendre. Així mateix, el pare, mare o tutor/a legal ha de signar l’autorització corresponent.

Els alumnes han de portar a l’escola un petit esmorzar per entretenir l’estómac i treballar aquest hàbit a l’aula, però han de sortir ben esmorzats de casa. Poden portar un petit entrepà o una peça de fruita o uns quants fruits secs. Desaconsellem les pastes prefabricades. Per respecte al Medi ambient demanem no utilitzar paper d’alumini per embolcallar l’esmorzar.

Aneu consultant el correu electrònic i les actualitzacions del web

Bibliobús – BiblioLab – Taller a la foscor

 

El Bibliobús “El Castellot”, el nostre, participa del projecte BiblioLab, que és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Aquest divendres, 7 de juny, organitza un “taller lab” a la nostra Escola.

Com totes les activitats del Bibliobús, el cost corre a càrrec de la Diputació de Barcelona.

L’activitat proposada és “Art a la foscor”, dirigit a l’alumnat de P5, de 1r i de 2n.

 

Caminant cap a la fi … de curs!

 

A menys d’un mes, de l’acabament de les classes, unes “informacions” del que ens queda per fer:

Dimecres 29, dijous 30 i divendres 31 de maig:

– Descripció i coneixement de les tècniques de suport vital bàsic (SVB) a tres nivells: Infantil – Cicle inicial i Cicles mitjà i superior.

Setmana del 3 al 7 de juny:

– Realització i tria dels dibuixos que serviran de portada de l’agenda escolar del curs vinent i del programa de la Festa Major, de la nostra vila.

– Sortida de fi de curs del Cicle superior (a càrrec dels beneficis obtinguts en la Fira de Nadal). Data a determinar dijous 6 o divendres 7 de juny.

– BiblioLab «Art a la foscor»: Taller científic a l’Escola, organitzat i finançat pel Bibliobús «El Castellot». (Únicament per a l’alumnat de P5, Primer i Segon). Divendres 7 de juny a les 15h 00′.

Setmana del 10 al 14 de juny:

– Inici de la jornada continuada o compactada:

L’horari lectiu serà de les 9h 00′ del matí fins a l’una del migdia.

El servei de menjador finalitzarà a les 15h 00′ (hora en que s’haurà de recollir la mainada que en faci ús). Del dilluns 10 al divendres 21 de juny.

– Assaig de la Festa de fi de curs al Centre Social de Pontons. Dijous 13 i divendres 14 de juny.

– Festa de fi de curs al Centre Social de Pontons. Divendres 14 de juny, a partir de les sis de la tarda.

Setmana del 17 al 21 de juny:

– «Sortida aquàtica», a Cal Diable. Finalització de les classes, darrer dia de curs i comiat. Divendres 21 de juny.

 

Taller “NutriXef” a El Roure

 

L’Escola ha participat d’un taller educatiu que es realitza a les escoles de primària de Catalunya que participen en el Programa de la Fruita i/o de la Llet que promou el Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, com és el cas de la nostra.

El format NUTRIXEF és un taller teatralitzat que s’inspira en un concurs de cuina on tot el grup ha de superar unes proves. Té com a objectiu treballar els hàbits saludables a través del joc col·laboratiu, la diversió, l’experimentació sensorial i el tast.

Els presentadors del concurs eren en Giuseppe («el xef més guapo del món») i el seu ajudant Albert, («un expert, entre els experts»).

Hem fet 4 grups amb noms de fruites, verdures i làctics: maduixes, taronges, pastanagues i iogurts.

Hem fet quatre activitats:

 1. Propietats. Enumerar el màxim de propietats nutritives corresponents del producte del nom del grup.
 2. Productes: Agrupar diversos aliments entre productes de proximitat, de temporada i sostenibles i els que no ho són.
 3. Recepta: Entre varies imatges de diferents ingredients preparar un esmorzar, un dinar, un berenar i un sopar saludable.
 4. El laboratori: Dins d’una caixa fosca hi havia dues o tres fruites i/o hortalisses que calia d’endevinar quines eren.

Finalment hem aconseguit 320 punts (el màxim de puntuació) i em guanyat el concurs!!!

En Giuseppe i l’Albert ens han convidat a macedònia i ens n’han regalat la recepta, un imant per a la nevera, i ens han lliurat un Diploma.

NUTRI, NUTRI… NUTRIXEF!!!

Beques menjador 2019-2020

Informació General

 • Qui ho pot demanar?
  Pare, mare o tutor/a legal d’alumnes escolaritzats en els nivells d’Ensenyament obligatori, en el segon cicle d’educació infantil i en centres d’Educació Especial  de la comarca de l’Alt Penedès, als quals no correspon la gratuïtat del servei.

 

 • Quan es pot demanar?
  Termini ordinari de presentació de sol·licituds:

–  Del 29 d’abril al 10 de maig de 2019: Alumnat escolaritzat en centres de Vilafranca del Penedès.
–  Del 13 al 24 de maig de 2019 (Aquest és el cas de Pontons): Alumnat escolaritzat en centres de municipis de la comarca, exceptuant Vilafranca del Penedès.

Termini de presentació de sol·licituds sobrevingudes:

Alumnes   de    nova   matriculació.   Les  famílies  d’alumnes    de   P3   i   matriculats  amb
posterioritat al 24 de  maig  podran  presentar  la sol·licitud del 10 de juny al 30 de setembre
de 2019.

– Els  alumnes matriculats amb posterioritat a aquest  termini,  podran presentar  la sol·licitud
fins  a  30  dies  naturals posteriors  a la  data  de  matriculació  i  com a màxim  al  30  d’abril
de 2020.

*Excepcionalment,  i  d’acord  amb les  bases, podran sol·licitar l’ajut fora d’aquest  termini  i
fins   al   30   d’abril    de  2020  els   alumnes   d’unitats familiars que la seva situació econòmica
s’hagi vist greument afectada per causa de força major i degudament justificada amb posterioritat
a la finalització del termini ordinari de presentació.

 • Preu
  Gratuït.
 • Com és pot tramitar?

– Presencialment
Oficina d’Atenció Ciutadana – C/ Hermenegild Clascar, 1-3 de Vilafranca del Penedès.

 • De l’1 d’octubre al 31 de maig, ambdós inclosos, de dilluns a divendres de 9h a 14h i dijous de 17h a 19h.
 • De l’1 de juny al 30 de setembre, ambdós inclosos, de dilluns a divendres de 9h a 14h.

-Telemàticament
Al web del Consell Comarcal

Trobareu més informació al web del Consell comarcal de l’Alt Penedès (Feu-ne un clic damunt el seu logo)

logo consell

Impresos

Sol·licitud d’Ajut Individual de Menjador Escolar

 

No farem més el mico, però sí la mona

 

Com cada any, el darrer dia del trimestre, abans de Pasqua, us convidem a participar en el «Taller de fer mones».

El proper divendres 12 d’abril farem la mona, a l’escola, i ens agradaria que ens vinguéssiu a ajudar. Mares, pares, germanes, germans, àvies, avis, oncles, tietes, cosins, cosines, veïns, veïnes, amics, coneguts i saludats. TOTS i TOTES n’esteu convidats.

Ens hi posarem cap a dos quarts de quatre (les 15h 30′) i en acabar la tastarem tots junts.

Tots els que no pugueu venir a dos quarts de quatre ho podeu anar fent al llarg de la tarda. US HI ESPEREM!

(Els ingredients els posarà l’escola, la feina i la gana … vosaltres!)

Anem al teatre a veure “La nena dels pardals”!

Divendres 12 d’abril, els de Cicle mitjà i els de Cicle superior (3r, 5è i 6è) anem al TEATRE, a Vilafranca del Penedès, a veure l’obra “La nena dels pardals”.

No es pot portar esmorzar, cal que tothom esmorzi abans de sortir de casa.

Marxarem entre 3/4 de 9 i les 9 del matí. Es prega puntualitat, si us plau.

Aquesta sortida està inclosa en el pagament del material escolar.