Escola tancada – Classes suspeses

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosos, tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes.

Us recomanem que us mantingueu amatents als canals de comunicació habituals del centre educatiu. (Per qualsevol qüestió, urgent, podeu escriure al correu de l’Escola:

a8053431@xtec.cat   o   escolaelrouredepontons@xtec.cat

També us recordem que, cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a:

http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

Us agraïm la vostra comprensió i col·laboració.

Suspensió d’activitats

Benvolguda família,

Les darreres informacions i recomanacions des del Departament d’Educació, ens obliguen a suspendre, fins a nou avís, la sortida de demà a Barcelona, el curset de piscina i les anades al Teatre (previstes pels dies 25 i 26 de març).

Esteu amatents als canals de comunicació habituals de l’Escola.

Seguirem informant.

Sortida al Museu Egipci

El proper divendres 13 de març, i relacionat amb el tema transversal que treballem al llarg del curs (“L’Antic Egipte a El Roure”), anirem de visita al “Museu Egipci”, de Barcelona.

La sortida serà a 2/4 de nou (8h 30′) del matí, des de l’Escola. La tornada està programada entre 2/4 de cinc (16h 30′) i les 5 de la tarda, en funció del trànsit.

Cal que tothom porti:

  • El xandall de l’escola o roba similar
  • Impermeable, per si plou
  • Calçat còmode
  • Esmorzar, dinar i aigua

No cal portar ni diners, ni màquines de retratar, ni llaminadures, ni telèfons mòbils, ni …

Si plou la sortida es farà igualment.

Aquesta sortida està inclosa en l’aportació de l’inici de curs. No cal pagar res.

Setmana del projecte “L’Antic Egipte a El Roure”

La setmana del 9 al 13 de març durem a terme el Projecte transversal «L’Antic Egipte a El Roure».

Tota l’Escola, des de P3 a Sisè, participarem en les diferents activitats que s’han preparat amb l’objectiu de despertar i potenciar l’interès de l’alumnat vers aquesta gran civilització.

Els matins de dilluns, dimarts i dimecres realitzarem una aproximació a l’estudi d’aquesta temàtica.

Les tardes d’aquests mateixos dies les dedicarem a fer «experiments egipcis» (escriptura jeroglífica, fabricació de papir, …).

El dijous al matí, l’alumnat d’Educació infantil i del Cicle inicial viatjarà fins a Vilafranca del Penedès, per fer la  sessió corresponent del curset de piscina i la resta aprofundirà en algun del temes proposats.

Per acabar la setmana, el divendres dia 13 de març, farem una sortida al «Museu egipci» de Barcelona.

Dia internacional de les dones (#Som8deMarç)

 

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL 8 DE MARÇ 2020

#NoCallis #Som8deMarç

La igualtat entre dones i homes és un dret fonamental a garantir en una societat que ho exigeix. És un valor i un element clau per l’erradicació del sistema heteropatriarcal androcèntric i sexista imperant que ens oprimeix, ens violenta i ens discrimina.

Aquest dret a la igualtat de dones i homes ha estat reconegut legalment des de fa temps en el nostre marc jurídic, però no és efectiu ni en totes les esferes de les nostres vides ni és igual per a totes les dones. Per això encara avui dia hem de vetllar per la plena participació de les dones en tots els àmbits de la vida.

Així doncs, tot i els progressos aconseguits fins al moment, la igualtat entre dones i homes en la vida quotidiana encara no és una realitat. A la pràctica, persisteixen desigualtats polítiques, econòmiques, socials i culturals i les dades així ho mostren: en l’àmbit laboral, malgrat els esforços per eliminar la bretxa salarial, la diferència entre el salari mitjà dels homes i de les dones encara és d’un 23%. La bretxa salarial més elevada la trobem en les ocupacions més feminitzades, on la diferència arriba a un 29,4%. El sostre de vidre continua sent un obstacle evident per les dones que només ocupen el 35,4% dels alts càrrecs de direcció i gerència i és que, d’acord amb l’índex d’igualtat de gènere, la dimensió amb major desigualtat de gènere la trobem en la presència de dones en llocs de presa de decisió en l’àmbit econòmic, social i polític, sent aquesta molt inferior a la presència dels homes.

D’altra banda, les tasques de cura i conciliació continuen sent socialment responsabilitat de les dones, que demanen 9 de cada 10 de les excedències laborals sol·licitades per tenir cura de familiars; les que no ho fan perquè no poden, han d’afrontar jornades maratonianes en què assumeixen dobles i triples jornades. Prova d’això és que la mitjana d’hores setmanals que dediquen les dones a tasques domèstiques són gairebé el doble de les que hi dediquen els homes.

Aquestes desigualtats aboquen a moltes dones a la precarietat, sent la pobresa una situació feminitzada, que afecta 1 de cada 4 dones a Catalunya. En el darrer any la bretxa del risc de pobresa ha augmentat més de 4 punts.

En altres àmbits tampoc trobem millors resultats. La presència mitjana de les dones en premsa escrita als mitjans és d’un 27% i d’un 22% en premsa digital; i només 1 de cada 4 de les persones federades o professionals de l’esport és una dona. D’altra banda, la tria d’estudis segueix mostrant la presència d’estereotips de gènere. Per exemple, l’enginyeria i l’arquitectura han estat les titulacions menys assolides per les dones, amb un 8% dels casos en el darrer curs.

Aquesta invisibilització de les dones en diferents àmbits, dificulta o alenteix el canvi cap a una societat més igualitària en què siguin presents més dones referents en totes les esferes de la vida.

Aquest 8 de març i cada dia, les dones lluitem contra aquesta situació desigual i injusta. Els moviments feministes, cada dia més forts, són la punta de llança d’unes reivindicacions que posen sobre la taula la necessitat de canvi, i què interpel·len els poders públics i el conjunt de la societat a garantir d’una vegada per totes la igualtat real de dones i homes.

Volem desmuntar les estructures que sostenen les discriminacions diàries vers les dones en totes les esferes de les nostres vides. I per això, una vegada més, caldrà aguantar els envits d’una societat patriarcal resistent a cedir el poder i privilegis. Però no defallirem, ara que hem avançat més que mai, ara que sabem que la sororitat és la nostra insígnia i cada dia en som més, ara que ja no hi ha marxa enrere.

Ara més que mai volem (almenys!) la meitat de tot.

Les dones som ciutadanes de ple dret avui i cada dia perquè cada dia   #Som8deMarç.

 

 

Informació sobre el Coronavirus

 

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. El coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que pot afectar les persones i que es va detectar per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina. Majoritàriament, en un 80% dels casos només produeix símptomes lleus respiratoris.

(Aquesta informació està en revisió permanent)

Per a més informació sobre el coronavirus, consulteu aquest enllaç del Canal Salut: canalsalut.gencat.cat/coronavirus

 

Recordatori Piscina

Us recordem que, demà dijous, els alumnes d’Educació infantil i de Cicle inicial tenen reservada l’activitat de piscina al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

Que cal portar? Una bossa o motxilla amb: Banyador, casquet de bany, xancletes, tovallola o barnús, pinta o raspall i roba interior de recanvi (tot ben marcat amb el nom).

L’arribada a l’escola és prevista entre les 12:30h i les 13:00h.

Reunió Colònies 2020

Benvolgudes famílies,

A tocar de COLÒNIES, sembla convenient una trobada, amb tots vosaltres, per tal d’acabar de perfilar els darrers detalls de la nostra estada a Tamarit el 4, 5 i 6 de març.

Quedarem a 2/4 i 5 de 9 del matí (08h 35′), del proper dijous 27 de febrer.

Us hi esperem!

Aparcament Carnaval

Amb motiu de la Rua de Carnaval de l’Escola, agrairem us abstingueu d’estacionar, de 3 a cinc de la tarda, el vostre vehicle en el perímetre assenyalat.

Gràcies per la vostra col·laboració.

 

 

 

 

Recordatori Piscina

Us recordem que, demà dijous, els alumnes d’Educació infantil i de Cicle inicial tenen reservada l’activitat de piscina al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

Que cal portar? Una bossa o motxilla amb: Banyador, casquet de bany, xancletes, tovallola o barnús, pinta o raspall i roba interior de recanvi (tot ben marcat amb el nom).

L’arribada a l’escola és prevista entre les 12:30h i les 13:00h.

“TRUITA’S DAY 2020”

Hola família,

Aquest any, el Carnestoltes ens ho capgirat tot. El Dijous Gras l’ha convertit en un «DIVENDRES TRUITA’S DAY». I, en comptes de berenar, serà un esmorzar.

Necessitem que cadascú porti (divendres a les 9 del matí):

Un ou de gallina (o dos, si penseu que la vostra cria és una mica sapastre).

Dues llesques de pa (o tres, o quatre, si penseu que la vostra criatura és molt panarra).

Un tomàquet (o tomata, o tomaca, o tomàtiga, si penseu que el vostre marrec o marreca és molt poliglota).

Un plat, coberts, un tovalló i un davantal.

D’altra banda, us anunciem que el mateix dia, cap a dos quarts (tocats) de quatre farem la RUA de Carnaval, pels carrers del voltant de l’escola. US HI ESPEREM A TOTS i A TOTES (amb una bona disfressa!)

Així mateix, us recordem que el proper dilluns 24 de febrer NO hi ha escola. És un dels dies de lliure disposició del Centre.

 

Recordatori de Piscina

Us recordem que, demà dijous, els alumnes d’Educació infantil i de Cicle inicial tenen reservada l’activitat de piscina al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

Que cal portar? Una bossa o motxilla amb: Banyador, casquet de bany, xancletes, tovallola o barnús, pinta o raspall i roba interior de recanvi (tot ben marcat amb el nom).

L’arribada a l’escola és prevista entre les 12:30h i les 13:00h.

Els “Peques” comencen la Piscina

Demà passat, dijous, els alumnes d’Educació infantil i de Cicle inicial comencen l’activitat de piscina al complex aquàtic de Vilafranca del Penedès.

Que cal portar? Una bossa o motxilla amb: Banyador, casquet de bany, xancletes, tovallola o barnús, pinta o raspall i roba interior de recanvi (tot ben marcat amb el nom).

Des de la temporada passada, han/hem crescut. Comproveu-ne la mida de les peces de vestir. Que no tinguem cap “sorpresa” d’última hora  !

L’arribada a l’Escola és prevista entre les 12h 30′ les 12h 45′.

Pla de consum de fruita i hortalisses

L’Escola, un curs més, participa en el Pla de consum de fruita a les escoles amb l’ajuda financera de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.

 

Els objectius són:

  • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
  • Informar sobre els beneficis de pujar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, trets, producció, estacionalitat, etc.
  • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén amb això afavorir la salut dels infants i promoure el consum de fruites, verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu.

I també reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioixeria i videojocs sedentaris.

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribueix la fruita i verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat, a l’hora de l’esmorzar.

Programa “Consum de Llet a les escoles” (2019-2020)

Un curs més, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) repartirà llet, gratuïtament, als alumnes de la nostra escola. En concret, un got diari durant l’esmorzar.

Aquesta acció forma part del programa europeu de distribució de «Llet a les escoles» que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l’etapa de formació dels seus hàbits alimentaris i està finançada pel Fons Europeu Agrícola de Garantia de la Unió Europea.

El proveïdor que subministra aquest any el producte (Llet sencera UHT) és l’empresa SERHS Distribució .

El programa de «Llet a les escoles» compta amb la col·laboració dels Departaments d’Ensenyament i de Salut.

La distribució de llet sencera UHT començarà el proper dilluns 3 de febrer.

Si alguna família creu convenient que el seu fill, o la seva filla, NO participi en aquesta campanya, ho pot notificar, el més aviat possible, per mitjà de l’agenda escolar.

30 de gener – Dia escolar de la No violència i la Pau

Avui, 30 de gener, celebrem el Dia Escolar de la No violència i la Pau.

L’educació per la pau té com a objectiu fomentar una cultura de pau i no violència, juntament amb els valors que fan possible preservar i millorar la vida de totes les persones.

Si considerem la pau no només com a no violència, no guerra, sinó com un estat de convivència en què les persones puguin establir entre elles relacions d’harmonia, bo i formant societats lliures i equitatives, l’educació per a la pau està conformada per tots els valors, comportaments, pràctiques, actituds, sentiments i creences que acaben construint la pau, que esdevé un valor èticosocial per ella mateixa.

Podríem aprofitar el dia d’avui i reflexionar-hi. Fóra bo que, a casa, interpel·léssiu els vostres fills i les vostres filles sobre l’activitat duta a terme al voltant del tema, a l’escola.

Anem al Teatre

 

Dimecres 29 de gener, els de Cicle mitjà i els de Cicle superior (3r, 4t i 6è) anem al TEATRE, a Vilafranca del Penedès, a veure l’obra “Nora i el Jazz”.

No es pot portar esmorzar, cal que tothom esmorzi abans de sortir de casa.

Marxarem entre 3/4 de 9 i les 9 del matí. Es prega puntualitat, si us plau.

Aquesta sortida està inclosa en el pagament del material escolar.

 

 

Revisió bucodental a 1er i a 6è

 

Dins del Programa Marc de Salut Bucodental a les Àrees Bàsiques de Salut , el proper divendres 10 de gener faran la revisió als alumnes dels cursos de Primer i Sisè de Primària de la nostra escola.

Aquesta actuació té com a objectiu el cribratge de l’estat de salut oral per detectar aquells escolars amb un major risc de desenvolupar patologies (càries, malaltia periodontal, maloclusions i altres anomalies bucals).

Us deixem un enllaç d’uns jocs interactius per si voleu ajudar a reforçar la importància de la cura de les dents amb els vostres fills.

Tarda de joguines

«El joc és una manera natural de passar temps amb els altres, socialitzant-se i construint relacions positives»

Hola família,

Han anat bé aquest dies de festa, de menjars, de neules i torrons, de família i de joguines?

Com ja sabeu, demà, dimecres 8 de gener a les 9 del matí, ens hi tornem a posar (amb il·lusió!).

Recordeu que els vostres fills i les vostres filles poden dur a l’escola una, o dues, joguines, per mostrar i compartir amb la resta de companys i de companyes, per tal de passar una tarda alegre i divertida.

Ara bé, penseu que l’Escola no es podrà fer responsable dels desperfectes que hi puguin sorgir.

Us recomanem que aquestes joguines no siguin fràgils, ni bèl·liques, ni tinguin peces petites que es puguin perdre.

Sobretot, cal posar-hi el nom, per evitar-ne confusions.