XERRADA COEDUCACIÓ

El divendres 24 de gener ens van venir a fer una xerrada sobre la coeducació.
Durant la xerrada ens van explicar 6 llegendes de Girona: Carlemany, la bruixa de la Catedral, en Gerió, el cul de la Lleona, el Tarlà, la majordoma.

A cada llegenda ens explicava una cosa que hi havia amagada, perquè poguéssim reflexionar.
Ens van fer preguntes com ara: “Com pot en Gerió gestionar el NO de Pirenne?”, “Quin creus que és el personatge més malvat de les llegendes de Girona?”, “Quants personatges femenins amenitzen les nostres festes?”, “Qui és el protagonista dels relats històrics? I qui ocupa un lloc secundari?” i ” Quines són les qualitats més destacades i valorades de la majordoma?.

Les preguntes que ens van sorprendre molt va ser la següent: “Quin sexe et van assignar en néixer? Com et sens i t’identifiques? Com ho expresses amb el teu cos? Qui t’agrada? i t’has preguntat mai si la lleona vol i desitja que li facin un petó al cul?”

Llavors ens va fer un repàs de totes les llegendes, i al final de la xerrada ens va fer una pregunta, que era si coneixíem algun nom dels personatges femenins. Ens va proposar si volíem posar-li nom a la bruixa de la catedral, a la majordoma, a la lleona i a la castanyera de Girona. Per fer-ho ens va dir que féssim una carta amb els noms i l’enviéssim a l’Ajuntament de Girona.

Va ser molt interessant i vam aprendre moltes coses!!

Aquí us deixem un recull de fotografies de les llegendes.

També ens van regalar un joc de cartes sobre els oficis per treballar la coeducació, per veure que no hi ha diferència de gènere.