Sortida a Cases Blanques

El passat 19 d’octubre els nens i nenes d’infantil vam marxar d’excursió a Cases Blanques, una masia envoltada de natura prop de la Serra del Garraf. Estar en contacte amb la natura permet als infants desenvolupar-se de manera integral propiciant-los diverses oportunitats d’enriquiment personal.

Allà ens esperaven els monitors i monitores que ens van acompanyar durant tot el matí. Un cop arribats a la masia després d’una petita caminada, vam esmorzar tots plegats per agafar forces i poder endinsar-nos en aquest meravellós paisatge que ens envoltava.

Ja tots i totes amb molta l’energia, la classe de Montjuïc i la de Tibidabo ens vam barrejar i vam fer tres grups amb un distintiu de color que ens identificava. Quan ja estàvem tots i totes preparats i preparades vam dur a terme una gimcana molt divertida per ajudar al nostre amic en Beni, un esquirol una mica despistat que va perdre les seves pinyes i necessitava l’ajuda de tots els nens i nenes per trobar-les.

L’activitat consistia en un recorregut pel bosc, en el qual, a través de diferents pistes que els amics de l’esquirol (la guineu, el teixó, el conill, el porc senglar, la formiga, l’àguila, l’aranya i la puput) ens havien deixat, havíem de fer una petita prova que ens proposàvem com per exemple fer una pila de pedres, cercar diferents fulles de la tardor, classificar animals segons la seva fauna…A través dels diferents animals que anàvem trobant pel bosc, els amics del Beni, vam poder descobrir i conèixer aquest entorn i els diferents éssers vius que hi habiten.

Després d’un llarg camí, vam arribar i vam trobar les pinyes perdudes del Beni. Com que estava tant content, ens va dir que podíem agafar una pinya i fer-nos un collaret per tal de recordar-nos d’ell. Finalment, vam trobar l’amagatall i la caseta de l’esquirol i vam poder deixar-li a la seva bústia un petit dibuix d’agraïment.

Un cop acabada la gimcana, vam tornar a la masia per dinar i tornar a agafar forces. Amb l’estómac ple, vam estar jugant una estona pels voltants i vam anar a l’autocar per tornar a l’escola.

Ens ha agradat molt poder ajudar a l’esquirol Beni i hem gaudit molt d’aquesta primera sortida del curs de tot el dia podent compartir-la amb els altres nens i nenes de tot infantil.