Un grup d’alumnes de 6è de l’escola estem treballant l’oli i com augmentar i millorar el seu reciclatge a totes les llars de l’escola.
Per començar volem saber cóm ho fem a la cuina de l’escola.
Hem pogut visitar la cuina i hem entrevistat la nostra cuinera. Es diu Vanesa i és molt amable. Fa set anys que és cuinera i un any que treballa a l’escola. Va aprendre a cuinar a Cambrils i li agrada molt la seva feina.
Ens ha explicat que utilitza oli de girasol i oli d’oliva i que setmanalment es gasten uns 5 litres.
Per fregir utilitza la fregidora i per saber la qualitat de l’oli i si el pot reutilitzar, té un tub marcador que introdueix a la fregidora i si es posa vermell indica que no es pot fer servir.
L’oli de rebuig no es llença mai, es guarda en un bidó i quan està ple el passen a recollir per portar-lo a reciclar.
Poder visitar la cuina de l’escola ha estat un luxe. Moltes gràcies Vanesa pel teu temps, la teva amabilitat i la feina ben feta que fas.
Hem après molt i animem a tota la comunitat educativa a seguir l’exemple de l’equip de cuina de l’escola, que mai tira l’oli a la pica, que sempre el guarda i el porta a reciclar.
RECORDA a casa també ho podem fer
Redueix el consum d’oli, Reutilitza una o dues vegades i Recicla portant-lo al contenidor.