Racó del protagonista cicle inicial

 

Dins el projecte de ciutadania, aquest dimecres, els i les alumnes de cicle inicial, hem realitzat el racó del protagonista, fent dues visites molt especials per tal de conèixer millor l’ofici de pagès i de granger.

Primer hem anat  a visitar l’Esteve, el pare del Robert. Ens ha ensenyat el seu camp de perers, un tractor i una màquina molt especial per recollir la fruita. Després hem anat a veure el tros del Nicanor, el padrí de l’Elna i ens ha explicat com és la vida de pagès i que hi té plantat en el seu terreny. També ens va explicar que havia estat granger.

Moltíssimes gràcies  a tots dos pel vostre temps. Amb l’entrevista que us hem fet, hem après moltes coses!!!!

 

Cliqueu aquest enllaç per veure les fotos.
https://photos.app.goo.gl/ijz2G1v9JAW6DXSz5

 

L’excursió de final de curs, un aprenentatge significatiu!

El passat divendres vam anar d’excursió! Feia molts dies que no hi anàvem degut a la pandèmia i ja teníem ganes d’agafar l’autocar per desplaçar-nos a Mollerussa, Agramunt i Penelles.

Als tres llocs vam aprendre coses molt interessants i vam poder viure-ho en primera persona. A Mollerussa, entre altres coses, vam aprendre la importància de l’aigua, a Agramunt vam visitar l’Espai Guinovart, el refugi antiaeri de la malaurada Guerra Civil i la façana romànica de l’esglèsia. I finalment a Penelles vam observar els murals del Gar-Gar, són impressionants.

Si voleu veure les fotos, aquí us les deixem:

INFANTIL: https://photos.app.goo.gl/RutTycGfrRkWkZRy5

CICLE INICIAL: https://photos.app.goo.gl/S64JebrfVY96gEQ2A

CICLE MITJÀ: https://drive.google.com/drive/folders/1cwma6fUKBSbqFIqWLDRyhqs_p7a-CIt1?usp=sharing

CICLE SUPERIOR: https://photos.app.goo.gl/WnaaVVqo9F6hGfBCA

ASSEMBLEA DE DELEGATS VERDS

El proper curs entrarem a formar part de la xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya. Per tal de definir les accions que començarem a treballar el proper curs, cada classe ha reflexionat i ha decidit quines accions s’haurien de treballar en els següents àmbits: a l’Escola, a Casa i a la Localitat. Els delegats verds de cada classe ens hem reunit el dia 17 de maig a la biblioteca i hem exposat a la resta de delegats quines són les accions que hem acordat a la nostra classe. Després d’escoltar totes les propostes, hem acordat, entre tots, les accions a fer. Són les següents:

A L’ESCOLA: Sortides o excursions a la deixalleria per veure com es fa el reciclatge i sortides per observa la natura i aprendre a respectar-la i cuidar-la.

A CASA: Campanyes per conscienciar els familiars de la necessitat de reciclar, per aprendre a reutilitzar i reduir i per aprendre a reduir el consum d’aigua i energia.

AL POBLE: Demanarem més contenidors a les Institucions i farem cartells per conscienciar i animar la gent del poble a reciclar.

Es va aixecar acta de la sessió i aquests acords es van escriure a la LLIBRETA VERDA que té cada classe.

Ara ens toca posar fil a l’agulla i començar a desenvolupar aquestes activitats el proper curs. Ens ajudareu???

Estrenem un nou mural a la nostra escola!

Els alumnes de tota l’escola han creat aquest mural tan bonic. Una obra ideada pel Robert i confeccionada per tot l’alumnat, des de P3 fins a 6è. Com podeu veure tenim uns molt bons artistes. Volem agrair tota la paciència que ha tingut l’impulsor d’aquest projecte, reconèixer les habilitats i estratègies que ha utilitzat per a que tot l’alumnat pogués participar-hi i la creativitat per fer aquesta obra.

Per veure les fotos de tots els alumnes, cliqueu a l’enllaç.

https://photos.app.goo.gl/AXn3yCB7f9zh1mvw8

EL FIL DE LA VIDA A P5

Els nens i nenes de P5 hem fet l’activitat de “El fil de la vida”. Consisteix en portar tres fotos on es puguin veure coses que al nen o a la nena li agradi fer, i ho expliquen als companys/es. Alguns ens han dit que els agrada cuinar, anar amb la bici o amb la moto, anar a la platja, visitar els animals, jugar amb la pilota, mirar contes…

Així, hem compartit experiències i vivències que ens han enriquit una mica més a tots.

Moltes gràcies a les famílies per la vostra col·laboració en aquesta activitat.

Us deixem un recull de fotos d’aquesta activitat.

 

https://photos.app.goo.gl/umDWZL9hrf36rnuc9

 

Una visita molt literària: el Pep Molist arriba a l’escola

Els alumnes de l’escola han pogut gaudir de la visita d’un escriptor: el Pep Molist. Des de P3 fins a 6è hem pogut escoltar alguns contes d’aquest escriptor que, durant tot aquest curs i part de l’anterior, han estat treballant els seus llibres.

 

A l’etapa d’infantil han treballat “El secret de la Bet”.

 

 

 

 

A 1r “El drac, el fill del Porrac”.

 

 

 

A 2n i 3r, “Tumbili”.

 

 

 

 

 

A 4t i 5è, “Ricard, el del forat negre”.

 

 

 

 

 

I a 6è, “Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa”.

 

 

 

Si voleu veure les fotos del seu pas per l’escola, cliqueu a l’enllaç.

https://photos.app.goo.gl/iW6rD4ZYdWfpdvu47

 

EL FIL DE LA VIDA DE P4

Els nens i nenes de P4 hem fet l’activitat de “El fil de la vida”. Consisteix en portar tres fotos on es puguin veure al nen o a la nena des que era més petit fins al moment actual, i ho expliquen als companys/es. Els ha fet molta gràcia portar les fotos de quan eren més petitons i compartir-les amb tots nosaltres.

Així, hem compartit experiències i vivències que ens han enriquit una mica més a tots, i hem aprofitat per treballar el llenguatge oral.

Moltes gràcies a les famílies per la vostra col·laboració en aquesta activitat.

Us deixem un recull de fotos d’aquesta activitat.

https://photos.app.goo.gl/zgBvn5aWyqHsCzMC7

Revivim El segar i el batre gràcies al treball del muralisme

Des de l’àrea d’Arts&Crafts estem treballant el muralisme, és a dir, les pintures de gran format. A La Fuliola en tenim un molt bon exemple amb una significativitat molt gran per tots els vilatants: el mural d’El segar i del batre. Aquest mural va ser pintat per l’artista Lily Brik i els alumnes de l’escola vam tenir l’oportunitat que la Mar ens expliqués com ho va fer i dos dels protagonistes d’aquest mural ens van fer reviure la festa d’El segar i del batre. Va ser molt bonic i vam aprendre molt detalls, tan del muralisme com del segar i del batre, dues activitats agrícoles que gràcies a la modernització del camp s’han anat perdent.

https://photos.app.goo.gl/D2jkrVBmntAkfUKS7

El mestre David, un músic professional!

Moltes de les notícies que pengem a la web del centre són per posar en valor les activitats que fan els nostres alumnes, permeteu-nos la llicència, avui, de posar en valor l’activitat que fa un dels nostres fantàstics mestres que formem el claustre de l’escola: el David.

Hem assistit a un concert del seu grup musical, La Família Torelli. El David és el saxofonista del grup i avui han tocat a les Festes de St. Anastasi de Lleida. Un escenari de pel·lícula, per un grup fantàstic i un públic entregat.

Podeu veure algunes fotografies i vídeos al següent enllaç:

https://photos.app.goo.gl/moDrUKHVeKuPm3gY9

Sortida amb bicicleta a Montalé

Per fi ha arribat el dia! Anem a Montalé amb bicicleta!!!

L’activitat física és sinònim de salut, per aquest motiu, com ja és tradicional a la nostra escola agafem les bicicletes i anem a Montalé. Tots els alumnes de cicle mitjà i cicle superior hem participat d’aquesta iniciativa.

A més a més, aquest any, els quilòmetres que hem fet es transformaran amb euros! Sí, sí… tal i com ho llegiu. Des del Seminari d’Educació Física on hi participa el mestre d’aquesta assignatura de l’escola i gràcies al Consell Esportiu de l’Urgell, per cada quilòmetre que facin els alumnes ells ho bescanvien per euros en benefici de l’Associació Alba de Tàrrega. Així que… a pedalar!!!!

Aquí trobareu totes les fotos de la sortida!

https://photos.app.goo.gl/y22X8CLZSJAebRpz5

Plantem a l’hort!!!

A cicle inicial ens ha arribat nou planter de temporada: mongetes, espinacs, tomàquets, carbassons, carbasses, albergínies, pastanagues, cebes i borraines.
Ho hem plantat en el nostre hort i ara esperem tenir una bona collita!!! Això si, abans haurem de cuidar-les bé!!!!

Volem donar les gràcies en el nom de Cicle Inicial, a l’Alexis, que ens ha facilitat el planter.  MOLTES GRÀCIES!!!!

Per veure les fotos de 1r, cliqueu en aquest enllaç.

https://photos.app.goo.gl/TB3CaAfWp4WU4nRQ9

 

 

Per veure les fotos de 2n, cliquen en aquest altre enllaç.

https://photos.app.goo.gl/gQgfn3kcG4FBQSju6

 

SETMANA CULTURAL

La setmana de Sant Jordi ha estat molt intensa a l’Escola. Hem organitzat una Setmana Cultural amb la participació de tot l’alumnat del centre i les seves famílies.

 

Les activitats organitzades han estat:

  • Tallers de música: hem descobert els sons dels diferents saxos i hem tocat la bateria.
  • Tallers de teatre amb l’Aula de Teatre de Lleida.
  • Tallers de manualitats de Sant Jordi.
  • Tallers de matemàtiques amb el cub de Rubik a càrrec de Rubikids.
  • Plantada de flors i plantes a les jardineres de l’Escola amb la col·laboració dels pares/mares de l’alumnat del centre.

Totes les activitats han estat gratuïtes i s’han finançat amb els recursos del PMOE (Pla de Millora d’Oportunitats Educatives).

Aquí teniu una bona mostra fotogràfica de les activitats fetes:

https://photos.app.goo.gl/QEEsMkYFAUvVF97L7

 

Sant Jordi!!

Aquest dijous, els i les alumnes de 2n ens hem preparat per celebrar una bona diada de Sant Jordi!!!

Com ho hem fet? Doncs explicant contes, recitant poemes, creant un punt de llibre molt original i una petita rosa.

Així doncs, ja estem ben preparats i preparades per gaudir de la diada!!!

Bona diada de Sant Jordi!!

https://photos.app.goo.gl/MCLEix7HMBPh5cwR9