Aprenem d’un esportista amb grans valors!

En el marc del projecte interdisciplinari dels Jocs Olímpics, ens ha visitat el Jaume Rovira, un esportista que s’està preparant per la cursa més exigent del món: la Titan Desert. A més a més, dintre d’aquest repte personal per a ell paral·lelament està immers en un projecte solidari amb el Club Alba de Tàrrega per recaptar fons pels ciclistes d’aquest club.

Ens va ensenyar la bicicleta amb que participarà a la cursa, el material que utilitzarà i ens va fer adonar de tot la organització que cal per duu a terme aquest repte. També podeu visitar la seva pàgina web per fer un seguiment de la cursa: http://septitan.cat/es/

Si voleu veure les fotos, aquí us les deixem!

https://photos.app.goo.gl/dD6kAYDWg253Wyw79

Els Jocs Paralímpics i els Special Olympics

Els alumnes de cicle superior hem rebut una visita molt especial: el Pau, el Sergi i la Vero, esportistes que han participat als Jocs Paralímpics i als Special Olympics. Dintre del projecte interdisciplinari que hem dut a terme a l’escola, hem volgut aprendre com és la participació a uns Jocs Paralímpics i als Special Olympics per part d’atletes de l’Associació Alba de Tàrrega. Ells ens han ensenyat una mirada diferent de l’esport.

Si voleu veure algunes fotografies del taller que ens van impartir, aquí us les deixem!

https://photos.app.goo.gl/edfuJB1rvyCw1Q1E6

CERIMÒNIA CLAUSURA JOCS OLÍMPICS

Després de dues setmanes de treballar el projecte interdisciplinari dels Jocs Olímpics ens toca posar punt i final a l’activitat. I per fer-ho, hem pensat organitzar una festa de clausura dels nostres Jocs Olímpics Guillem Isarn 2.021. El temps no ens ha acompanyat, però hem pogut fer la desfilada a l’interior de l’escola, així com el repartiment de medalles a tots els i les atletes participants. L’acte ha acabat amb la interpretació de l’himne de la nostra Escola i l’apagada de la flama olímpica que ens ha acompanyat durant dues setmanes.

Hem fet moltes activitats i hem après moltes coses dels Jocs Olímpics.

Us deixem les fotos de la clausura:

https://photos.app.goo.gl/SnBuP5ran8kyzePw9

Els Jocs Olímpics, el nostre projecte interdisciplinari

El projecte interdisciplinari de la nostra escola, aquest curs, va sobre els Jocs Olímpics. El realitzem entre els dies 22 i 26 de març i també alguna activitat tindrà lloc durant la primera setmana del tercer trimestre.

L’alumnat es mostra entusiasmat per aprendre sobre aquest esdeveniment esportiu, a més a més, comptarem amb la presència d’atletes olímpics com l’Albert Hermoso (genet olímpic), la Núria Lladonosa, genet del Club Escola Hípica de Tàrrega, activitats de tir amb arc, ens visitarà el Jaume Rovira que s’està preparant per fer la Titan Desert i porta un projecte solidari per explicar-nos, comptarem amb la presència d’atletes paralímpics i participants als Special Olimpics, hem fet la cerimònia d’obertura, farem la de cloenda, … tot un projecte vivencial i significatiu per l’alumnat que esperem que aprenguin molt sobre aquest centre d’interès.

https://photos.app.goo.gl/72iJUh3SDNncjLJ4A

Reculls de premsa:

DIARI SEGRE: https://www.segre.com/noticies/guia/2021/03/24/el_genet_albert_hermoso_atansa_olimpisme_la_fuliola_129461_1111.html

URGELL TV I LLEIDA TV: https://urgelltv.cat/ca/turisme/urgelltv/destacada/48168/personalitats-del-mon-de-lesport-apropen-lolimpisme-als-alumnes-de-la-fuliola/3297.html

COMARQUES DE PONENThttps://comarquesdeponent.com/urgell/olimpisme-a-lescola-de-la-fuliola-amb-reconeguts-esportistes-com-el-genet-albert-hermoso/

ESCOLA VERDA: ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ

Aquest trimestre, dins del Projecte d’Escola Verda, hem treballat els animals en perill d’extinció. Cada classe ha cercat informació en llibres, revistes o internet, s’han visionat vídeos, hem escoltat a professionals que treballen en la recuperació i cura d’animals en perill d’extinció a la nostra zona (associació Trenca), … i amb tota aquesta informació recollida hem elaborat murals i dossiers que hem penjat al RACÓ VERD de la nostra Escola. Hem pres consciència d’aquesta problemàtica i que cal una protecció i cura d’aquestes espècies abans que desapareguin totalment del nostre planeta.

Aquí teniu el resultat!!!

NOU MURAL A L’AULA DE PLÀSTICA

 

Amb el disseny del nostre company TIS, en Robert, hem elaborat un mural que guarneix una de les parets de l’aula de plàstica. Tot l’alumnat, professorat i personal no docent del centre hem col·laborat en la seva realització i hem estampat la nostra mà com una al·legoria d’una Escola que fem entre tots i totes.

 

Enhorabona a tots/es per la feina feta, especialment al Robert!!!

TALLER DE BOLES DE LLAVORS A INFANTIL

Aquest divendres 12 de març a educació infantil hem realitzat un taller de boles de llavors anomenat “Nendo Dango”, la Tatiana ens ha explicat com podíem fer uns collarets plens de llavors de flors de primavera, fang i terra i després ens els podíem emportar a casa per plantar i fer que creixin i es facin grans. Aquest taller està relacionat amb el projecte de l’hort que estem fent ara a les classes i amb l’Escola Verda. Ens ho hem passat molt bé fent aquestes boles tant especials!!!!

https://photos.app.goo.gl/xuFaRcYBCMoXkPkv6

SAINT PATRICK’S DAY

 

SAINT PATRICK’S DAY

El dimecres 17 de març celebrarem Saint Patrick’s Day,  és la festa patronal d’Irlanda, en honor del seu sant patró, Patrici d’Irlanda. Està associada amb símbols com el color verd, i el shamrock o trèvol.

És tradició portar alguna cosa de color verd o posar-se un trèvol a la solapa. Us demanem que aquell dia els nens/es portin roba i complements de color verd.

Us deixem una cançó de Saint Patrick’s Day.

https://www.youtube.com/watch?v=BSJsP_EBhR4

4T CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

L’alumnat de 4t de primària va celebrar ahir dia 8 de març el Dia Internacional de la Dona fent unes banderoles sobre les dones més importants de la seva vida. També vam fer una descoberta sobre algunes de les dones més rellevants de la història tot seguint una sèrie de pistes repartides per l’escola.

Us deixem un recull d’imatges i un vídeo sobre el procés i el resultat final de les activitats.

https://drive.google.com/drive/folders/1IHH5wIQGMcrBXjGpoeJ5eVKAgeU2wtIp?usp=sharing

DIA DE LA DONA AL CICLE SUPERIOR

L’alumnat del Cicle Superior hem volgut commemorar el DIA DE LA DONA i, per fer-ho, hem utilitzat el material editat per l’Institut de la Dona anomenat : “Les 100 fites del feminisme“.

100 fites del feminisme i algun entrebanc és una proposta  per
commemorar el dia 8 de març – Dia Internacional de les Dones d’aquest any 2021.
L’objectiu és difondre d’una manera lúdica les reivindicacions del moviment feminista
i quant s’ha tardat en aconseguir-ne algunes, ja que n’hi ha que encara s’estan
reclamant.

Es tracta de treballar un  llistat de fites del feminisme a nivell català, estatal i
internacional. Hem inclòs també algun entrebanc. Hi ha les fites que hi ha, però no hi
són totes. A aquest llistat l’acompanyen 100 imatges d’aquestes fites. Les de l’àmbit
català tenen un fons rosat, les de l’estatal un fons blavós i les de l’internacional un
fons ataronjat per tal que puguin distingir-se.

Entenem també com a fites, l’assumpció de reivindicacions feministes per part dels
organismes internacionals i de les administracions públiques. Les consecucions
individuals de les dones també les considerem fites del feminisme ja que aquest
moviment ha reivindicat drets com l’accés a l’educació que un cop aconseguits han
ajudat a aquestes dones en els seus èxits.

Per treballar aquestes fites, ho hem fet amb un joc semblant al Joc de l’oca. Cada fita ens ajuda a seguir endavant, però també hem trobat diferents entrebancs que ens han fet retrocedir.

Ha estat una bona manera de repassar totes les reivindicacions del moviment feminista d’aquests darrers anys.

 

https://photos.app.goo.gl/Jg4W2zQ8SxguF4La6