COMPARTIM EXPERTESA…

A l’escola rural ens senitim molt afortunats!

Entre alguns dels motius, en escoles com la nostra, petits i grans tenim l’oportunitat d’atansar-nos a alguns aprenentges d’una manera propera i compartida.

En aquesta línia, voldríem fer-vos arribar una activitat de Biblioteca de Centre que hem dut a terme aquesta darrera setmana: l’APADRINAMENT LECTOR. Com ja us hem explicat en algun altre article, quan padrins i padrines es preparen una lectura per a les seves filloles i fillols, en realitat cerquem viure una experiència on es pugui COMPARTIR l’EXPERTESA LECTORA entre “aprenents”, on els infants que tenen més experiència en el llegir, esdevinguin referents de lectura per als aspirants que són més novells.

Com que aquest curs no hem pogut dur a terme la dinàmica d’APADRINAMENT LECTOR que era tradició en el nostre Centre, hem buscat alternatives possibles per no deixar de fer aquesta activitat tant desitjada. Recordeu que el primer trimestre l’alumnat de Cicle Superior ens va llegir uns contes per vídeoconferència? Va ésser diferent. Va resultar genial!

Doncs aquest darrer tram de curs, ha estat el torn de convidar l’alumnat dels Cicles Mitjà i Inicial a apadrinar les aules d’Educació Infantil de la nostra escola. Ens van dir de seguida que sí!

Les “padrinetes” Joana i Jus de Cicle Mitjà van ésser les encarregades de llegir el conte “Que venen els pirates!” a l’aula de P.5.

Aquest era el conte:

I aquestes les companyes expertes compartint una estona de lectura amb el grup d’aprenents novells:

Tot seguit us presentem la “padrineta” Ares i el “padrinet” Olau, els que llegien el conte “L’ocell de l’àvia” a l’aula de P.3 i P.4:

Amb molta satisfacció per part del professorat i la coordinadora de Biblioteca us volem dir que les dues parelles de padrinets i padrinetes ho van fer genial! No us podeu imaginar com és de grat comprovar com aquests infants van integrant ESTRATÈGIES DE LECTURA, fins al punt de fer-les seves i poder compartir-les amb els companys.

Moltes gràcies, Jus, Joana, Olau i Ares, per la vostra Il·lusió, per la vostra expertesa i per la generositat de preparar-vos a fons una activitat per compartir. Us mereixeu un APLAUDIMENT en majúscules, i un grapat d’abraçades…

Oh! Abraçades…

Ens hauria encantat fer-los una “maxiabraçada” en forma de pinya, de les que fèiem habitualment…

Però de moment els vam regalar una “miniabraçada” en forma de braçalet, per donar-los les gràcies, i perquè recordessin que són padrinets i padrinetes lectors molt estimats.

I gràcies també a la Mila i l’Eusebi, per ésser una part important de l’èxit de l’activitat. Que consti per a vosaltres una abraçada virtual…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>