Curs 2018-19

FESTIVAL DE FI DE CURS

El dia 13 de juny es va celebrar la festa de fi de curs de l’escola. Vam començar amb els balls i coreografies que van preparar els diferents nivells des de p3 fins a 6è. Després es va donar a conèixer el veredicte del jurat del concurs de postres amb la corresponent entrega de premis. A continuació es va fer la rifa dels diferents lots de regals per a l’ocasió, finalitzant amb el sopar compartit per les famílies i ball fins al final. La concurrència  d’alumnat i pares  va ser massiva com és habitual. Tothom s’ho va passar molt bé. És la gran festa de cohesió de l’escola Sant Josep de Calassanç.


CLOENDA AGENDA 21

El dijous 13 de juny, una representació d’alumnes de la nostra escola, van assistir a la cloenda de les activitats de l’Agenda 21 a Lleida. Les activitats es van dur a terme a la Mitjana.

 

SORTIDA FI DE CURS CICLE INICIAL. L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

El dia 6 de juny els nens i les nenes de cicle inicial van anar a l’Espluga de Francolí a fer l’excursió de fi de curs. Allí van fer una visita a la cova de Font Major, coneixent com és una cova molt gran per dins i també per conèixer com vivien les persones de la Prehistòria i de temps més actuals. També van fer uns tallers, un de construcció d’una cabana i un altre de pintura rupestre. S’ho van passar molt bé!

SORTIDA DE FI DE CURS DE CICLE SUPERIOR AL ZOOLÒGIC DE BARCELONA

El passat dia 31 de maig, els nens i les nenes de cicle superior, van anar d’excursió de fi de curs al zoològic  de Barcelona.  A  l’arribar, van fer un passeig  pel Maremagnum. Tot seguit, ja dins del zoològic, van rebre  una explicació del que visitarien i a continuació van  fer un tomb pels diferents sectors del recinte  per conèixer  la diversitat de fauna que s’hi pot  trobar.

SORTIDA DE FI DE CURS DE CICLE MITJÀ A BELLPUIG, VERDÚ I TÀRREGA

El passat dia 31 de maig, els nens i nenes de cicle mitjà, van anar d’excursió de fi de curs a conèixer la fàbrica de caramels i dolços Pifarre, a Bellpuig. Van poder veure com es fan els caramels, els “confits”, els “Piropos” i altres productes, així com poder tastar-los. A continuació van anar a Verdú on van poder admirar el treball artesanal dels terrissaires i poder fer un taller manipulant el fang. Finalment, van anar a dinar i jugar al Parc de Sant Eloi de Tàrrega.

NUTRIXEF

Els nens i nenes de segon van participar el passat dia 30 de maig en un concurs de cuina saludable.

NUTRIXEF és un taller educatiu que es realitza a les escoles de primària de Catalunya que participen en el Programa de la Fruita i/o de la Llet que promou el Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

El format NUTRIXEF és un taller teatralitzat per a realitzar a l’aula que s’inspira en un concurs de cuina on tot el grup classe ha de superar unes proves. Té com a objectiu treballar els hàbits saludables a través del joc col·laboratiu, la diversió, l’experimentació sensorial i el tast.

 

3r i 4t CANTEN A L’ORFEÓ

El dia 30 de maig, com a cloenda de curs, l’alumnat de cicle mitjà fa un petit concert a l’auditori de l’Orfeó Lleidatà. Des d’aquí donem gràcies a la seva professora Esther que els hi ha ensenyat aquestes cançons.

 

VI CONGRÉS ANNA GENER. EL DIA DE LA CIÈNCIA AL CARRER

Un any més, al mes de maig, els alumnes de cicle superior hem participat al Congrés Fem ciència a l’Escola, VI Congrés  Anna Gener, i a la jornada de Ciència al Carrer. Enguany, hem treballat i presentat el tema de la llum. Hem pogut aprendre moltes coses relacionades amb el tema i ens hem divertit aprenent.

CLOENDA ACTIVITATS DE L’ AVENTURA DE LA VIDA

El dia 21 de maig la classe de 5è va assistir, en representació de tota l’escola, a la festa de la cloenda de les activitats del programa L’Aventura de la Vida. L’escola ha participat en activitats com: “Higiene postural”, “Els esmorzars saludables”, “La Gimcana dels descapacitats” i “L’Aventura dels Floppis”.

RECER KIDS

Recer kids és un programa educatiu organitzat per la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i Eduxarxa amb l’objectiu d’apropar la recerca científica a l’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària.

L’alumnat de 6è aquest any ha participat en aquesta edició del III CONGRÉS DE RECERCA CIENTÍFICA PER A ESCOLES INQUIETES, el dia 3 de maig,  amb la pregunta:  – PER QUÈ LES ULLERES REFLECTEIXEN LA LLUM DEL SOL I PODEN FER FOC? Val a dir que l’experiència ha estat molt positiva i enriquidora.

SANT JORDI 2019

Just tornar de vacances vam celebrar la festivitat de Sant Jordi. Pel matí, tant els alumnes d’infantil com els de primària, vam anar a fer un tomb per a viure i veure l’ambient del carrer. Un any més les parades de flors i llibres ens alegraven aquesta diada tant senyalada. Per la tarda, tot l’alumnat vam celebrar al pavelló “els jocs florals”  llegint redaccions, recitant poemes i cançons.

JORNADES CULTURALS 10-12 D’ABRIL

A la finalització del segon trimestre toca fer les Jornades Culturals de l’escola. Els dies 10, 11 i 12 d’abril els nostres alumnes han fet un seguit d’activitats diferents, alternatives al treball habitual diari. S’han fet tallers, xerrades, lectura en veu alta, contacontes, jocs, sortides, el quadrangular de futbol sala i cinema amb crispetes.

A continuació es mostra una representació d’activitats fetes pels alumnes de primària:

 

 Sortida a Vallcalent (cicle inicial)​

DE LA IMAGINACIÓ A LA PANTALLA

L’alumnat de 5è i6è per un dia s’han convertit en directors, guionistes i actors de cinema. Da la imaginació a la pantalla és un taller ofert per Caixafòrum de Lleida on s’han pogut familiaritzar amb el llenguatge i el procés del cinema. El resultat final és la creació de uns petits curtmetratges. Aquí els teniu:

Barça Kids. Taller tots contra el Bullying.

El passat mes de febrer, tots els cursos de primària de la nostra escola, van fer un taller impartit per la Fundació Barça Kids. Dins el Programa d’educació en valors d’aquesta fundació del FC Barcelona ens van donar a conèixer com detectar i prevenir el que és el “Bullying”, l’assetjament escolar que molts companys i companyes pateixen dins i fora l’aula. L’experiència va ser enriquidora i divertida.