Del 4 al 20 de febrer es realitzarà un curs sobre el mètode OBSALIM. La primera sessió serà de tot el dia, en format de jornada tècnica oberta.
A les explotacions ramaderes, la nutrició repercuteix directament en la productivitat, la salut dels animals i l’eficiència econòmica. Per tant, es fa necessari conèixer la naturalesa del procés digestiu del bestiar.
Aquest curs pretén ensenyar les bases de l’alimentació i donar a conèixer de forma teòrica i pràctica l’innovador mètode Obsalim, desenvolupat a França pel veterinari Bruno Giboudeau, que utilitza mètodes senzills i eficaços, com són l’observació dels animals i la interpretació de signes específics i mitjançant unes cartes de diagnòstic pròpies de cada espècie (bovina, caprina i ovina). Aquesta metodologia és útil per a qualsevol sistema productiu, tant en extensiu com intensiu, i per tant s’adapta perfectament a les diferents necessitats dels/les ramaders/res.
Les sessions seran eminentment pràctiques en granges de vaques, ovelles i cabres, on l’objectiu serà assolir uns coneixements per tenir una major autonomia en la presa de decisions i la gestió diària de l’explotació i per capacitar l’alumnat per diagnosticar el seu propi ramat.
Les sessions seran impartides per Xan Pouliquen Kerlau, agroecòleg, assessor independent en producció ecològica i pasturatge en boví (Xestión Agroganadeira e Naturaleza SL) i professor acreditat Obsalim.