Maduixera, te de compost, micorrizes i substrats alternatius, protagonistes de les properes jornades tècniques

22 de novembre: Cultiu ecològic de maduixera.
26 de novembre: Aplicació de te de compost i inoculació de micorrizes en horticultura.
29 de novembre: Substrats alternatius a la torba en agricultura ecològica.

Llegeix més»

Idea guanyadora de la 1a Hackaton pagesa

La primera edició de la Hackaton Pagesa organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments ja té idea guanyadora.
Es tracta del projecte Circuits curts, de  l’Escola Agrària de Manresa, i es va presentar a la seu… Llegeix més»

Reconeixement del CCPAE a l’Escola Agrària de Manresa

L’Escola ha rebut un reconeixement pel seu compromís agroecològic. Concretament “perquè sempre ha apostat per la formació en producció ecològica, tant reglada com no” i per la “gran tasca de transferència de coneixement”.
Amb motiu de la celebració de 25è aniversari del Consell Català de la… Llegeix més»

Diferenciar el teu producte ecològic del de les grans superfícies

Cada vegada hi ha més productes ecològics disponibles en els diferents  punts de venda. La seva comercialització és tot un repte! Aquest curs està pensat per descobrir eines i reflexionar sobre com donar el màxim valor als nostres productes ecològics. Vol donar resposta a aspectes… Llegeix més»

Cultius extensius ecològics

Amb l’objectiu de continuar donant resposta als reptes que suposa la demanda continuada de productes ecològics, tant per a consum humà com animal, us presentem aquest curs centrat en els conreus extensius, els que ocupen més superfície a Catalunya.
Es pretén ajudar a tenir unes explotacions… Llegeix més»

Iniciació a la biodinàmica

Del 6 de novembre a l’11 de desembre es realitzarà un nou curs d’introducció a la biodinàmica.
Aquesta tècnica, proposada per l’antropòsof Rudolf Steiner, representa una nova aproximació a l’agricultura, i té en compte, entre d’altres aspectes, l’aplicació de preparats, la coberta permanent, els adobs verds,… Llegeix més»

Planificació i optimització de la producció en horta ecològica

Arrenca un nou curs que ofereix coneixements teòrics i pràctics per al disseny de finques d’horta.
La novetat és que s’ofereix en format semipresencial,  començant amb tres sessions d’aula, seguides d’un treball individual tutorat, que permetrà personalitzar cada aprenentatge a les característiques de la pròpia finca… Llegeix més»

Guia de lectura sobre alimentació ecològica

Sumant-se als actes de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, la Biblioteca del campus universitari de Manresa (BCUM) exposa part del fons que l’Escola Agrària de Manresa i l’Era tenen dipositats a la biblioteca, relacionats amb l’alimentació ecològica.
Coincidint amb aquesta mostra, la BCUM, en col·laboració… Llegeix més»

Fotovoltaica per autoproducció

En el marc de la Fira Ecoviure, l’escola programa la jornada “Fotovoltaica per autoproducció. Nous conceptes i possibilitats”.
L’objectiu és donar a conèixer les possibilitats actuals de l’energia solar fotovoltaica, posar en concordança la nova situació generada per la baixada de preus dels panells fotovoltaics i… Llegeix més»

Problemes nutricionals en l’avicultura de posta

Com podem millorar la nostra explotació de gallines ponedores mitjançant la nutrició?
Com podem evitar la closca tova, l’ou blanc, la clara líquida o l’estrès amb l’alimentació?
Pinso ad libitum o ració diària, granulat o farina?
Els experts Sr. Agustín León i Sr. Alberto Picchi tenen respostes.
Més informació… Llegeix més»

La cuina de les plantes silvestres

Dins del marc del 3r Congrés Català de la Cuina, l’Escola organitza aquesta jornada per a difondre els valors gastronòmics de les plantes silvestres.
Comptarem amb la presència de tres experts en aquest camp: la Montserrat Enrich, l’Esteve Padullés i el Marc Talavera.
Més informació i inscripcions… Llegeix més»

Dinamitzant les varietats locals. El projecte Terra, Cuina i Tradició.

El projecte Terra, Cuina i Tradició és un projecte en el que hi participen 3 entitats amb un mateix objectiu: revalorar les varietats agràries i recuperar la cuina tradicional, sempre tenint com a camins a seguir la producció ecològica i els horts socials.
Coneix-lo i degusta’l… Llegeix més»