Curs “bàsic de tast d’olis”

 

En el sector de l’oli d’oliva, cal determinar i valorar molts paràmetres de producció, però, un cop produït, l’oli esdevé un producte alimentari amb una composició i qualitat de caràcter únic, individual i degradable.

Atesa la baixa concentració de molts compostos químics responsables dels seus atributs, tant positius com negatius, aquests paràmetres requereixen una determinació mitjançant l’anàlisi sensorial. La complexitat o multitud de criteris de l’anàlisi sensorial ens permet determinar gran quantitat d’atributs positius (tomàquet, herba, nous, etc.), al mateix temps que de defectes (terra, metàl·lic, oliasses, ranci, etc.). Per això, cal que l’anàlisi sigui feta per un tastador amb experiència o coneixements per evitar desviacions o errors.

Oferim aquest curs per intentar donar resposta a les necessitats de formació dels professionals que volen augmentar les possibilitats i capacitats de coneixement que calen per tastar olis, segons la norma oficial, i també practicar la identificació dels principals atributs de l’oli verge.

Aquest curs està adreçat a personal que treballa activament i directament en l’àmbit relacionat amb l’oli d’oliva (producció, comercialització i/o anàlisi), i també a personal tècnic o de gestió associat a aquestes línies de producció o sectors.

 

Del 21 de febrer al 28 de març de 2023

 

  Dimarts, de 16.00h a 20.00h

 

32 €

1 comentari

  1. Marian clinci gilicel

    Bon dia vull fer este curs i no puc trovar la página per la inscripción els i paso dni , cat salud al correu de Montse.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>