Sortida al Mnactet de Terrasa

El passat 29 de febrer els alumnes dâ??ESO van anar …

de sortida al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya per tal de fer uns tallers.

Els de primer van fer â??La terrassa del Solâ?on, amb objectes interactius, vam saber com aprofitar el Sol per mesurar el temps: els rellotges solars i els calendaris solars. També vam saber per què lâ??orientació del Sol varia al llarg de lâ??any o com sâ??obtenen els colors de lâ??arc de Sant Martí i vam fer servir aparells per mesurar la insolació i la radiació diàries.

Els de segon van fer â??Taller de Física Mentora Alsinaâ? on van conèixer com era un laboratori de física experimental de començament de segle XX i van realitzar els experiments que van servir per entendre el perquè dels fenòmens físics que ens envolten, a partir dâ??experiències de pressió, llum i electricitat.

Els de tercer van fer â??Taller de químicaâ?  on van treballar compostos i substàncies, reaccions químiques, proteïnes, coagulació, saponificació, àcids i bases.

Els de quart van fer â??Taller investiguem la vida dels obrersâ?, el taller va consistir en identificar i analitzar fonts escrites per interpretar les condicions de treball en el món tèxtil, i es contrasten les fonts orals enregistrades dels antics treballadors i treballadores del Vapor Aymerich, Amat i Jover. Per completar la informació es va  visitar l’exposició La Fàbrica Tèxtil per conèixer el procés de fabricació d’un teixit de llana i es fan demostracions de màquines industrials realitzades per personal especialitzat.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>