Psicomotricitat a Ed.Infantil

Ja portem unes setmanes d’escola i ja fem les classes de psicomotricitat amb normalitat. Aquestes sessions de psicomotricitat sobretot volen fomentar el desenvolupament motor dels infants respectant el ritme de cadascú. Per poder fer-ho possible portem a terme dos tipus diferents d’activitats, unes més dirigides i unes altres més vivencials.

Les activitats dirigides permeten al professor observar més en detall les necessitats de cadascú i es treballa el coneixement del cos i conceptes espaials. Fem circuits dirigits o jocs motors molt específics.

Les activitats més vivencials són les que permeten a l’infant actuar amb material de manera lliure. Els nens i nenes es relacionen entre ells i estableixen normes de convivència i també creen els seus reptes en funció de les seves capacitats. Fem moltes activitats vivencials i utilitzem material divers (aros, pilotes, matalassos…).

Sovint en aquestes activitats ens descalcem i utilitzem material tou, per això demanem que els nens i nenes portin un calçat adequat per facilitar la seva autonomia.

A continuació us poso un vídeo on podeu veure amb l’energia que iniciem aquestes activitats vivencials:


Espero que us agradi tant com a nosaltres, ens ho passem molt bé a l’aula de psicomotricitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>