Coneixem els codis QR

Els nens i nenes de P5 hem fet una activitat molt interessant amb codis QR.

Sabeu què és? Un Codi QR (Quick Response code – codi de resposta ràpida) és un sistema d’emmagatzemar informació dins d’un gràfic que després es pot interpretar o descodificar amb un lector específic. Nosaltres com a lector hem utilitzat una “App” per android que es diu I-nigma (descarregar) i ho hem fet amb tablets. Un codi QR és semblant a un codi de barres en quant a que té una informació associada. Per tant, és un codi que té informació “amagada” i nosaltres hem jugat amb això.

Per fer aquesta activitat hem utilitzat molts recursos i ho hem treballat amb vàries àreas.

A l’hora de música, amb les cançons que hem treballat les últimes setmanes, ens hem gravat i fet un petit vídeo per grups cantant les següents cançons:
La pedreta
Pica-soques
L’elefant i la girafa
Vine a ballar

A robòtica hem parlat dels codis QR i utilitzant les Bee-bots cadascú ha fet un recorregut per tal d’arribar a tots els codis QR del taulell. Un cop els teníem tots localitzats amb una tablet hem llegit els codis QR i endevinat quines cançons amagava cadascún.

Sereu capaços vosaltres també d’endevinar cada color a quina cançó correspón per veure’ns cantar i ballar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>