Història

El CFA Pere Calders és un centre de formació de persones adultes públic situat al barri de Sant Antoni de Barcelona que depèn del Departament d’Educació.

Resultat d'imatges per a "afa pere calders"Fins als anys 90, el centre s’anomenava Escola D’Adults Espanya i s’ubicava a la plaça Espanya de Barcelona. Amb la celebració dels Jocs Olímpics de l’any 92, l’edifici que ocupava l’Escola d’Adults es va reconvertir en l’actual Hotel Plaça. Va ser així com l’any 1990 l’escola va traslladar-se al barri de Sant Antoni ocupant les instal·lacions d’una antiga escola del carrer Calàbria núm. 25. A les noves instal·lacions se les va anomenar Aula de Formació d’Adults Pere Calders per homenatjar l’escriptor i fotògraf emblemàtic del barri. 

Durant la primera dècada del 2000, l’escola arrela amb força al barri, però ben aviat rebrà una amenaça de tancament, entre d’altres motius, per les instal·lacions que ocupa. Al 2015, després de llargues negociacions entre el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Ajuntament i gràcies al suport de l’Associació de Veïns i Veïnes del barri;  el Pere Calders es va reubicar en unes instal·lacions de l’Ajuntament de Barcelona al C. Calàbria 66, a pocs metres de la seva l’anterior ubicació. És llavors que passa a ser l’actual Centre de Formació de Persones Adultes Pere Calders.