L’esborrany de la desescalada preveu la recuperació de la presencialitat pel mes de gener

Els departaments de Salut i Interior han elaborat un esborrany amb les quatre fases que tindrà la desescalada per relaxar les restriccions de la Covid-19.

La recuperació de la totalitat de les classes presencials a Adults es preveu a partir de la setmana del 4 de gener, tot i que encara falta el vistiplau del Procicat, que debatrà i aprovarà el pla de desescalada.

El document del Govern deixa clar que les quatre etapes s’avaluaran territorialment cada quinze dies i es decidirà si es continua amb el canvi de fase (si la velocitat de contagi està per sota de 0’9 i els ingressos van a la baixa), si es prorroguem les mesures (si l’RT està entre 0’9 i 1 i s’estabilitzen els ingressos), o bé si es revisen les restriccions (amb l’RT per sobre d’1 i increment d’ingressos).

    Procurem tenir les aules ventilades per allunyar el virus

La ventilació del centre és bàsica per mantenir allunyat el coronavirus. Recomanem obrir les finestres abans d’ocupar les aules, durant la jornada entre 10 i 15 minuts cada hora i al final del dia, buscant un equilibri entre la ventilació i el confort tèrmic i acústic. Obrir les finestres a primera hora, algunes vegades provoca que la temperatura de les aules baixi i alumnes i docents ens hem d’abrigar. Quan arribi l’hivern la situació es pot complicar però tots hem d’estar conscienciats i prioritzarem passar una mica de fred per aconseguir mantenir la Covid a ratlla.

La directora de Salut Pública de l’OMS, Maria Neira, destaca que els contagis en general es produeixen quan coincideixen “les tres c: cerrado, cercano y concurrido”, subratllant la importància de la ventilació amb portes i finestres obertes per assegurar que hi hagi aire.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>