Els nens i nenes del Pereanton fem panellets

El dia 27 d’octubre, els nens i nenes de l’escola hem fet panellets de cacau, d’ametlla i de cireres confitades. Hem fet cent panellets aproximadament cada classe, seguint aquesta recepta:

PANELLETS

INGREDIENTS
1kg d’ametlla mòlta
750g de sucre
2 patates petites o 1 de gran
1 Llimona

PER DECORAR
25 Cireres confitades
25 Ametlles crues
1 cullerada de cacau

—————————————————————————

ELABORACIÓ

  1. Agafem un bol, posem la patata bullida i pelada i la aixafem amb una forquilla.
  2. Li afegim el sucre i ametlla mòlta desprès o barregem.
  3. Ratllem la pell de la llimona i li afegim a la massa.
  4. Deixem reposar la massa.
  5. Fem les boles i posem la decoració. Deixem una mica de massa per barrejar-hi el cacau.
  6. Els posem al forn 6 minuts a 220º.

 

Hem treballat en grup. Primer uns hem pesat el sucre perquè teníem un paquet d’un quilo i necessitàvem 750gr. Després hem pesat l’ametlla.

Hem aixafat les patates, hem tirat l’ametlla mòlta, el sucre, hem ratllat una miqueta de pell de llimona i hem fet la massa. Desprès hem fet 22 panellet per grups. Els de cacau enlloc d’amassar-ho directament, hem tirat cacau a la massa i els hem amassat abans de fer les boles.

Per acabar els hem portat a coure i els hem posat en unes bosses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>