El dia 27 d’octubre, els nens i nenes de l’escola hem fet panellets de cacau, d’ametlla i de cireres confitades. Hem fet cent panellets aproximadament cada classe, seguint aquesta recepta:
PANELLETS
INGREDIENTS
1kg d’ametlla mòlta
750g de sucre
2 patates petites o 1 de gran
1 Llimona
PER DECORAR
25 Cireres confitades
25 Ametlles crues
1 cullerada de cacau
—————————————————————————
ELABORACIÓ
- Agafem un bol, posem la patata bullida i pelada i la aixafem amb una forquilla.
- Li afegim el sucre i ametlla mòlta desprès o barregem.
- Ratllem la pell de la llimona i li afegim a la massa.
- Deixem reposar la massa.
- Fem les boles i posem la decoració. Deixem una mica de massa per barrejar-hi el cacau.
- Els posem al forn 6 minuts a 220º.
Hem treballat en grup. Primer uns hem pesat el sucre perquè teníem un paquet d’un quilo i necessitàvem 750gr. Després hem pesat l’ametlla.
Hem aixafat les patates, hem tirat l’ametlla mòlta, el sucre, hem ratllat una miqueta de pell de llimona i hem fet la massa. Desprès hem fet 22 panellet per grups. Els de cacau enlloc d’amassar-ho directament, hem tirat cacau a la massa i els hem amassat abans de fer les boles.
Per acabar els hem portat a coure i els hem posat en unes bosses.