i3, i4 i i5

23 d’abril de 2020

Feliç diada de Sant Jordi a tothom!

Avui us porto una proposta per a tots els gustos:

  • Si teniu ganes de cantar, aquesta és per vosaltres:

Aquí teniu també la cançó original de la Dàmaris Gelabert amb el conte en dibuixos i la lletra per anar llegint si sou més grans

  • Si teniu ganes de moure-us i ballar en família, cliqueu aquest altre enllaç

Totes les propostes que us envio són fetes amb la humil intenció que els nens i nenes de l’escola puguin passar una estona entretinguda a través de la música. Disculpeu que els mitjans són molt senzills, només tinc un mòbil vell i les quatre parets de la meva petita casa, des de la qual, per cert, us envio una forta abraçada i el desig que estigueu tots bé i ens retrobem aviat! Si us ha agradat, em podeu fer un petit retorn al meu correu laiajansana@ceipladraga.cat i m’encantarà llegir els vostres comentaris!

20 d’abril de 2020

Hola famílies!

Avui us torno a portar una proposta musical molt breu per jugar en família. Escoltareu una música de contrastos fort-fluix. Mentre sona fluix, ens amaguem la cara entre les mans, o amb un tros de tela, un barret… i quan sona fort, obrim ben amples els braços, fem una ganyota, o una estàtua divertida… imaginació al poder! Us he gravat la proposta en un vídeo, i us enllaço també la música (del CD Rítmica a l’Escola 2) per si voleu fer-ho vosaltres. Una abraçada ben confinada i esperem que fins ben aviat!

16 d’abril de 2020

Hola famílies!

Avui en primer lloc, us deixo l’enllaç al Musijoc, el joc musical on-line per jugar en família que us van fer arribar les tutores. L’hem creat tres mestres de música que som molt amigues. Ens ho hem passat molt bé fent-lo i hi hem posat molta il·lusió esperant que us faci passar una bona estona en família.

Desitjo que aquests dies per casa tot us estigui anant bé. Imagino que hi deu haver moments de tot… Per reforçar rutines i hàbits d’autonomia, us comparteixo unes cançonetes que han preparat les companyes de l’escola Font de l’Abella. Les podeu utilitzar per fer més amena una rutina que costi: llevar-se, vestir-se, recollir, anar a fer pipí… Proveu a cantar-les per fer aquesta estona més divertida!

Per últim, la proposta musical d’avui: EL JOC DE LES ESTÀTUES! Us convido a fer-la en família per passar una bona estona i activar el cos!

A les sessions de música i dansa utilitzo molt el moviment lliure a partir de diferents propostes: músiques de contrastos, consignes de parts del cos, diferents materials com mocadors, cintes, saquets, instruments de percussió, cèrcols… He preparat aquesta música amb molts silencis. Es tracta de ballar i convertir-se en una estàtua quan la música s’atura. Espero que us divertiu!

14 d’abril de 2020

Estimades famílies!

Quan ens van enviar a casa el mes de març, mentre ens acomiadàvem pels passadissos, als mestres ens semblava molt llunyana la possibilitat de no tornar fins passat Setmana Santa… i ja veieu, ara ni tan sols sabem quan tornarem!

Durant el confinament el dia a dia no és fàcil, i suposo que molts de vosaltres us reincorporeu als vostres llocs de treball, potser teniu familiars malalts o altres dificultats… Des de les quatre parets de casa meva us envio  una abraçada ben forta i el desig que malgrat les circumstàncies pugueu trobar petits espais d’alegria compartida amb els vostres fills i filles.  És amb aquesta voluntat que us faig arribar les propostes de música, pensades amb il·lusió i fetes amb el cor no per donar-vos més feina, sinó perquè pugueu fer una activitat en família que us ho faci passar bé una estoneta d’aquests dies que a vegades es fan tan llargs.

Disculpeu l’entradeta d’avui que és una mica més llarga del normal, ja que davant d’aquesta situació tan excepcional també em sento amb la necessitat de fer-vos arribar un missatge de proximitat i suport. Dit tot això… ANEM A FER MÚSICA!

Necessiteu una peça de tela que tingui una mica de vol (un mocador de seda, un tros de llençol…)

La proposta d’avui és una cançoneta que no trobareu enlloc més, i que és de les primeres que vaig ensenyar als nens i nenes de p3. La vaig adaptar al català d’un vídeo casolà molt mal gravat que vaig trobar un dia per youtube i que no he trobat mai més. És un joc de mocadors pels més petits de la casa. Us n’he fet un vídeo perquè la pugueu cantar.

La proposta continua amb una música de contrastos ràpid/lent per moure’s lliurement ballant amb el mocador. Us convido a ballar amb la música movent el mocador al ritme de la música. Aquesta activitat és d’una pedagoga musical que es diu Núria Camps Barber (Nurcaba) i es dedica a preparar unes sessions de música en família meravelloses. Us deixo enllaçada la seva pàgina web, instagram i canal de youtube on podeu trobar moltes altres propostes, i fins i tot, si us animeu, apuntar-vos a alguna de les seves sessions de música en família per a totes les edats per streaming.

 

 

 

2/4/20

Hola famílies!

Que voleu sortir a fer un petit volt en cotxe? No patiu, que no farem res mal fet… amb la imaginació també ens ho podem passar molt bé! Veniu?

I si us heu quedat amb ganes de més, aquí us deixo un enllaç a una dansa que vam estar treballant a classe, perfecte per moure una mica el cos aquests dies de confinament!

 


30/03/20

Hola famílies! Continuem un dia més! Avui amb una cançó que pensava ensenyar aviat als nens i nenes de p3, però que els de p4 i p5 ja coneixen molt bé! Espero que us agradi molt i que la pogueu aprofitar per cantar en família.

Si us agraden les propostes i voleu fer-me una mica de retorn, m’encantarà tenir notícies vostres a laiajansana@ceipladraga.com : vídeos, comentaris, salutacions…


26/03/20

Hola famílies! Avui us porto dues propostes musicals:

Si teniu ganes de cantar, cliqueu aquí!

  • I si teniu ganes de ballar una cançó que hem treballat a classe de música, cliqueu aquí! Són les cançons de l’espectacle “Una poma, un pomer” que vam anar a escoltar fa unes setmanes a l’Ateneu. Ens agrada molt ballar la cançó 5 pometes!

23/03/20

HOLA, HOLA!

VOLEU DESCOBRIR LA PROPOSTA DE MÚSICA D’AVUI?

PREMEU AQUESTA CÀMERA…

Si us ha agradat, us faig un petit repte… La podeu cantar i enviar-me un petit vídeo a laiajansana@ceipladraga.cat

M’encantarà escoltar-vos des de casa vostra!

 

A la geganta Marcel·lina, un dia que s’estava tranquil·lament parant al sol, se li va acostar una abella i… zzzzzzuuuuuummmm pic! La va picar al dit! Ui, ui, ui, ai, ai, ai, quin fart de plorar! Que sabeu a on més la va picar? A la panxa, al nas, a la mà, al cul!

Podeu jugar a inventar-vos molts altres llocs on l’abella va picar la pobra Marcel·lina, i divertir-vos molt fent veure que ploreu amb aquesta cançó.

La història però, té un final feliç: la geganta Marcel·lina un bon dia va callar, uns pardals la van fer riure i el mal li va passar.


 

NING NONG, PRIMERES CANÇONS

L’estona de música a la nostra escola segueix sempre una estructura on es van tenint lloc les diferents activitats i que alterna moments més moguts i altres més relaxats: la benvinguda, la cançó, el moviment, la dansa, l’escolta, la descoberta… Un dels moments més esperats de cada sessió és el Guant de cançons.

És un material molt bonic que ens permet treballar les cançonetes populars catalanes de sempre, que tots els infants haurien de conèixer i cantar de ben petitets. Recordeu que el que es canta de petit mai s’oblida, i aquestes són les cançons que ens cantaven els nostres pares, i que nosaltres cantem als nostres fills i formen part del nostre bagatge humà. Considero molt important també treballar-les a l’aula perquè tenim la sort de ser una escola amb una gran diversitat cultural, i per tant aquestes cançons són l’oportunitat per a molts infants de conèixer millor la nostra cultura i la nostra llengua.

Com el treballem a l’aula? Doncs cantem una cançó per triar i l’infant a qui li toqui pot escollir un personatge del llibre de feltre i enganxar-se’l en un guant per fer-lo ballar mentre cantem la cançó corresponent. Us podeu imaginar que sempre tots volen posar-se el guant!

Aquí teniu un enllaç d’Spotify a les cançons que treballem amb aquest material i també una imatge del llibre/guant perquè el pogueu conèixer.

Ning Nong, primeres cançons de Jaume Barri

Resultado de imagen de ning nong