Setmana de la fruita: del 23 al 28 de gener

Aquesta setmana realitzarem la “Setmana de la fruita”, tal i com ja hem fet en mesos anteriors. Aquesta és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla de consum de fruita a les escoles. Un cop al mes ens porten fruita la qual és repartida abans del pati perquè l’alumnat se la mengi per esmorzar. Això implica que no cal que portin esmorzar de casa perquè se’ls hi donarà una peça de fruita.

Aquesta setmana es repartiran les següents peces:

  • Dimecres 23: cirerols (tomàquets cherrys)
  • Dijous 24: mandarines
  • Divendres 25: peres
  • Dilluns 26: pomes

Art i Pau

El proper dimecres 30 de gener commemorarem el Dia de la pau i la no-violència. Com cada any realitzarem diverses activitats al centre, que enguany giraran al voltant de la igualtat de gènere.

Volem aprofitar l’oportunitat per proposar a les famílies que participin realitzant amb els seus fills i filles una peça artística sota el lema “Art i Pau”. Poden ser peces diverses: escultures (amb filferro, cartró, paper, fang, plastilina, material reciclat…), pintures, estampacions, creacions literàries… És a dir, tot allò que se’ls hi acudeixi a les famílies i que agradi als infants per tal de que ho puguin explicar a la resta de companys/es.

Caldrà portar l’obra a l’escola, com a molt tard, el proper dijous 24 de gener. La peça haurà de portar el nom de l’alumne/a i el curs que realitza en un lloc ben visible. Les peces s’exposaran a l’entrada de l’escola perquè es puguin visitar.

Visita dels patges reials

Avui ens han visitat els patges reials! Ha sigut molt emocionant, han arribat en una carrossa i l’alumnat de 2n els hi ha llegit un text de benvinguda. Després ells ens han dedicat unes paraules en una llengua que no coneixíem. Sort dels i les alumnes de 6è que ens han fet de traductors i traductores! Finalment els més petit els hi han pogut entregar les cartes que havíem escrit amb molta il·lusió!

Un cop més, agraïm l’organització i la participació de l’AMPA en aquest acte. I també us en passem totes les fotografies.

 Fotografies de la visita dels patges reials

Bones festes!

La comunitat educativa de l’Escola Cèsar August us desitja unes bones festes!

Projecte “Així sóc jo, un petit tarragoní”

Us presentem el vídeo del projecte “Així sóc jo, un petit tarragoní” que va obtenir el premi d’Educació Jaume Vives Ciurana de l’IMET aquest 2018.

Tot i que l’enregistrament es va realitzar quan l’alumnat cursava P-3, no s’ha pogut publicar fins que no s’han resolt els premis. Esperem que us agradi!

4t participa en la campanya extraordinària de donació de sang

Enguany l’alumnat de 4t participa en un projecte d’aprenentatge-servei (APS) organitzat pel Banc de Sang i Teixits. Aquest consisteix en aprendre conceptes relacionats amb la sang i la donació, crear una campanya de comunicació i conscienciar l’entorn més proper. En el marc d’aquesta iniciativa els i les alumnes han dissenyat un cartell i un lema per a una campanya especial promoguda per l’escola. A més visitaran el banc de sang de l’Hospital Joan XXIII on podran veure in situ en què consisteix la donació de sang.

Hem fet coincidir la campanya especial amb la setmana de la Marató per tal de donar-li més visibilitat. És per aquest motiu que us animem a participar en la campanya de donació de sang i, si podeu, ho feu en algun dels moments en què us podrà acompanyar l’alumnat de 4t: dimarts 11 de desembre de 9h a 14h i dimecres 12 i divendres 14 de desembre de 9h a 14h i de 16h a 20h.

Us animem a fer difusió del tweet o el cartell mitjançant les xarxes socials.

P-4 guanya el Premi Josep Vives Ciurana

Ahir es va fer entrega dels Premis IMET d’Educació ” Josep Vives Ciurana” que reconeix els projectes i experiències educatives que desenvolupen els centres escolars de la ciutat de Tarragona.

El nostre centre va ser guardonat en la categoria d’educació infantil pel projecte realitzat per l’alumnat de P-4 “Així sóc jo, un petit tarragoní”, un treball al voltant dels parcs i jardins de la ciutat.

Podeu llegir també la notícia al Diari TarragonaDigital, al Diari Més i al Diari Tarragona 21 i veure la notícia que va emetre el TAC12.

 

Caminada solidària per La Marató

El proper diumenge 2 de desembre a les 10h us convidem a la caminada solidària per La Marató de TV3, organitzada per l’AMPA de l’escola. Serà una bona oportunitat per fer esport i col·laborar per una bona causa!

Pels Drets dels Infants

El 20 de novembre vam celebrar el dia dels Drets dels Infants. Per commemorar-ho, alguns alumnes de l’escola van participar en un vídeo que s’ha projectat al TAC12.

Així som i així ens veiem!

Després d’algunes setmanes envaint les classes i els passadissos per dibuixar els nostre propi cos, ja ens hem aixecat a les parets de la nostra escola. Aquesta imatge que ens representa com a individus, però també com a part d’un grup, mostrarà els nostres èxits, allò que fem a l’escola i del que n’estem orgullosos/ses, no només perquè ho hem fet molt bé sinó perquè li hem dedicat molt d’esforç.

Ha sigut una tasca molt difícil però finalment ho hem aconseguit. Ens ens agrada el resultat i mostra les nostres habilitats. Volem ensenyar tot el que podem aconseguir quan ens ho proposem!

 Més fotografies

Taller “Vet aquí un àpat”

El proper dijous 22 de novembre a les 15:15h a la sala d’actes de l’escola, us convidem a la xerrada “Vet aquí un àpat” impartida per una nutricionista-dietista sobre alimentació saludable.

Durant el taller es parlarà d’estratègies per introduir en els àpats diaris aliments que són freqüentment rebutjats pels nens i nenes, mitjançant històries basades en l’experiència diària. A l’última part de la sessió es realitzarà un show-cooking de com preparar una recepta que es podrà tastar en directe.

Celebrem el 25è aniversari de la Víbria

Els nens i les nenes de cicle inicial vam treballar Santa Tecla amb puzzles i jocs de memòria del Seguici. I per commemorar el 25è aniversari de la Víbria, vam crear una rèplica de la nostra estimada bèstia de foc, fent una figura de cartró i paper matché. Ha sigut un procés llarg i laboriós que ens ha ensenyat el treball en equip, on cadascú ha posat el seu granet de sorra. Ara només falta convertir-nos en portadors de la Víbria!

 Més fotografies

Segon fa “Un gran somriure”

Aquesta setmana els i les alumnes de 2n ens hem convertit en dents. Hem descobert com són les nostres dents per dintre, els diferents tipus de dents que tenim i per a què serveixen. També què és la càries i com podem evitar-la. Diferents jocs i activitats ens han fet passar una bona estona aprenent coses sobre la salut de les nostres dents.

 Més fotografies del taller.

Bona Castanyada!

Com cada any la Castanyada arriba a l’escola entre castanyes i panellets! Per celebrar-ho a l’escola hem organitzat tot aquest seguit d’activitats! De nou agraïm la col·laboració de l’AMPA en la compra i en la torrada de castanyes!

 

“El jardí de les emocions” de P-5 ja està exposat al MAMT

El passat dissabte 27 d’octubre es va inaugurar l’exposició “Ets un artista… i exposes al MAMT” que compta amb l’obra de l’alumnat de P-5 “El jardí de les emocions”. Les obres quedaran recollides en el calendari que cada any edita el Museu. A més, en l’acte també es va fer entrega d’un diploma que reconeix el treball fet per l’alumnat. L’exposició es podrà visitar fins el 16 de desembre.

Aquí en podeu veure totes les fotografies. I per més informació podeu consultar el lloc web del MAMT.