Explica’m un conte…

Explicar un conte als nostres fills té uns beneficis que són incalculables. “Està demostrat científicament que les històries de ficció ajuden els nens a entendre que hi ha altres maneres de veure i viure el món. Potencien la comprensió de l’altre, l’empatia i la mentalització”.

Més enllà de la imaginació i l’empatia, la lectura potencia altres competències. Obliga els nanos a estar atents i a respectar el silenci. “A més, millora la sintaxi i el vocabulari, entrena la memòria i estimula la imaginació i la creativitat”. No és estrany, doncs, que alguns nens que viuen l’experiència d’escoltar un conte augmentin la competència verbal i la comprensió lectora.(*)

A la Biblioteca del Canigó us convidem a compartir aquest moment de complicitat i diversió en família. Aquí teniu la programació de l’hora del conte del segon trimestre:

 

 

 

 

 

Vine a gaudir d’aquestes històries, i anima’t a perdre la vergonya i explicar-nos el vostre conte preferit!!

(*) Trobareu l’article complert a: https://criatures.ara.cat/familia/beneficis-dexplicar-Consells-ambient-lector_0_1900009995.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>