Fotografiem arbres monumentals amb càmera de plaques

Hem anat a fer fotos a diferents arbres monumentals de Bordils: el roure de les Arenes, els arbres blancs, els plàtans del saltant, els pollancres del Ban i l’alzina de la Canova.

Hi vam anar amb la Tanit Plana i la Coco, dues fotògrafes. Però el que va ser molt interessant és que la càmera de fotos no era normal, com la de la classe o les que tenim a casa,  si no que era  una càmera ben especial. Una càmera de plaques  com les primeres que es van inventar.

Les fotos que vam fer eren en  blanc i negre, i això implicava  que ens havíem  de fixar més amb la llum.

Ens imaginàvem que seria una càmera antiga però era al contrari, era súper moderna. La càmera pesava 20kg i quan miràvem la foto pel visor, ens havíem de tapar amb una roba i  la foto es veia al revés. El negatiu l’havíem de ficar en un “xasis” per protergir-lo  de la llum i això ho havíem de fer dins una tenda de campanya molt petita que tenia uns braços que servien per què no entrés gens de llum a dins en el moment de posar la pel·lícula en el xassis.

S’hi està molta estona en preparar la càmera i vam tarda unes dues hores per fer cada una de les fotos.

Primer cal buscar des d’on volem fer la foto, muntar  i col·locar la càmera en el trípode a la distància correcta per poder enquadrar el que volem fotografiar. Mirar que la bombolla del nivell estigui al mig i per tant, ben equilibrada. Agafar el fotòmetre per calcular la llum( no sabíem que era un fotòmetre i la Tanit ens ho va explicar). Posar amb molt de compte la placa amb el xassis a la càmera i finalment, fer la foto.

Alumnes de quart i sisè

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>