Amb el pare de la Júlia, l’Albert, hem cuinat COQUES DE PA DE SUCRE. Ens la menjarem demà per celebrar DIJOUS GRAS.
INGREDIENTS
500 g DE FARINA DE FORÇA
10 g DE LLEVAT FRESC
320 ml D’AIGUA
50 ml D’OLI D’OLIVA SUAU
40 g DE SUCRE
1 RAIG D’OLI D’OLIVA
1 PESSIC DE SAL
PREPARACIÓ
- Posem la farina, el llevat, el sucre i la sal en un bol.
- Afegim, a poc a poc, l’oli i l’aigua mentre ho remenem.
- Pastem uns 15 minuts fins que la massa quedi llisa i elàstica
- Deixem reposar la massa 1 hora tapada amb un drap (fins que dobli el volum).
- Tallem la massa per la meitat i fem dues boles amb les quals faremdues coques.
- Estirem la massa amb els dits damunt una plata del forn i la cobrim amb un drap 15 minuts.
- Escalfem el forn a 150 º C.
- Pressionem amb els dits la massa per tal que es formin petits foradets.
- Tirem per sobre un raig d’oli i força sucre.
- Ho fiquem a coure al forn 15 minuts.
HEM DESCOBERT
L’olor del llevat fresc: olor de vi, olor de iogurt.
La massa s’ha de pastar 15 minuts.
La coca cuita pesa més que la crua i és més gruixuda.
El doble de les quantitats per fer 2 coques.
25 talls de coca, 25 no és un número parell.
La coca cuita té forats a dins la massa.
El pa el van inventar els egipcis.
ENS FEM PREGUNTES
Com és que el llevat fa créixer la massa?
D’on surt el llevat?
Què li passa a la coca que pesa més cuita que crua?
Qui es va inventar la paraula pa?
Com és que la coca cuita té forats per dins?
La Júlia va portar la recepta de casa i es va acordar cuinar-la per dijous gras.
El text HEM DESCOBERT I PREGUNTES QUE ENS FEM, sorgeix d’un treball individual un cop acabat el procés de preparar i coure la coca de pa de sucre. Les aportacions de tots els nens i nenes s’han compartit i seleccionat. La mestra les ha transcrit al bloc després d’una reelaboració oral de les produccions inicials per part dels alumnes.